fbpx

Colțari cu legături sau semi auto? Cu 10 vârfuri sau 12 vârfuri ? Există diferite tipuri de crampoane. Așadar cum să alegi între acestea ?

CUM SĂ ALEGI COLȚARII PENTRU ALPINISM ?

Colțari cu legături sau semi auto?Cu 10 vârfuri sau 12 vârfuri ?Există diferite tipuri de crampoane. Așadar cum să alegi între acestea ?

MARCA NOASTRĂ DE ESCALADĂ

Marca de echipament de escaladă și alpinism a DECATHLON îți oferă recomandări utile

DESCOPERĂ MARCA

Alegerea colțarilor se face în funcție de activitatea pe care dorești să o practici sau de tipul de încălțăminte utilizată.

1 / PENTRU DRUMEȚIE ÎN MEDIU GLACIAR
Colțarii concepuți pentru drumeție în mediu glaciar sunt ușori,au doar 10 varfuri(colti), gama Caiman. Cele 10 vârfuri sunt suficiente pentru a merge pe ghețari, ale căror pante nu depășesc 30 de grade.

2 / PENTRU ALPINISM
Alege colțari cu 12 vârfuri care garantează aderență mai bună(gama Makalu), aceste modele polivalente sunt potrivite pentru pante care pot atinge 50 până la 60 de grade.

3 / PENTRU CASCADĂ DE GHEAȚĂ, GURGUI ȘI FEȚE NORD
Alege colțari cu vârfurile din față performante și rigide(gama Vampire), care asigură urcarea pe pante de până la 90 de grade.

4 / TIPUL DE ÎNCĂLȚĂMINTE UTILIZATĂ
Nu toți colțarii sunt compatibili cu toată încălțămintea. Alegerea sistemului de prindere depinde de tipul de încălțăminte utilizată.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*