Pentru a avea cizme bine ajustate, optează pentru un model disponibil în mai multe grosimi de glezne sau înălțimi de fețe.
În funcție de nivelul de practica și condițiile meteorilogice, distingem 2 categorii de cizme de echitație:

1. Cizmele sintetice:
Ideale pentru începători. Ele îți asigură protecție, flexibilitate și impermeabilitate. De un excelent raport calitate-preț și ușor de întreținut, aceste cizme sunt ideale pentru nivel începător în echitație. Complet impermeabile, ele se pot purta pe orice anotimp.

2. Cizmele din piele:
Perfect adaptate pentru nivel consecvent sau avansat, asigură un contact apropiat cu calul. Pentru utilizare intensivă, optează pentru modele cu talpă cusută, mai rezistente în timp decât modelele cu talpă lipită.,Pentru vreme foarte rece, poți opta pentru o pereche de cizme, căptușite cu un material care să asigure confort termic.
Pielea este un material natural, care permite piciorului să respire. Cizmele din piele au nevoie de îngrijire zilnică: trebuie curățate în mod frecvent cu săpun cu glicerină.

Vei găsi și cizme special concepute pentru a proteja împotriva condițiilor meteorologiece extreme, cu materiale foarte călduroase sau din neopren.
În cazul cizmelor obișnuite, poți pur și simplu adăuga șosete interioare, din polar. Pentru acest lucru este posibil să ai nevoie cizme cu un număr mai mare. În general, cizmele standard ar trebui să se potrivească tuturor persoanelor, indiferent de înălțimea feței piciorului sau de grosimea gleznei.
Pentru a avea cizme bine ajustate, optează pentru un model disponibil în mai multe grosimi de glezne sau înălțimi de fețe. Poți alege și un model de cizme cu șireturi, pentru ajustare optimă la nivelul gleznei.
Odată ce cunoști măsurile feței și gleznei, urmează ghidul nostru, pentru a găsi mărimea care ți se potrivește.
Pentru cizmele din cauciuc, se poate tăia partea superioară, în cazul în care acestea sunt foarte înalte.

https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/a2-3.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/a3-2.jpg,https://sfaturi.decathlon.ro/wp-content/uploads/2017/01/a4-1.jpg

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 3,40 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020