Tu stii care sunt criteriile de alegere ale tocii de echitatie?

Alegerea unei toci se face în funcție de frecvența practicii, care presupune îndeplinirea mai multor criterii: confort, ventilare și ajustabilitate. Toate modelele de căști corespund normelor în vigoare și garantează același nivel de protecție.

1. CONFORT

Se disting mai multe tipuri de practici, în funcție de frecvența lor. Dacă dorești confort optim, alege o toca ce permite limitarea zonelor de presiune.


2 /

VENTILARE

Înainte de a alege, ia în considerare condițiile în care practici echitație. Dacă practici pe vreme caldă sau dacă transpiri repede la nivelul capului, alege un model foarte aerisit, care îți va asigura confort. Cu cât practica este mai intensivă, cu atât este mai recomandat să porți o toca ventilată. Există  3 tipuri de ventilări:
– zonă de aerisire în față și/sau la spate
– canale de ventilare
– aerisire la zona cefei


3 /

SUSȚINERE

Alege un model care să îți cuprindă perfect capul.

La nivelul craniului :

Toca trebuie să cuprindă perfect capul și să nu lase un spațiu gol între cap și pereții acesteia. În același timp, toca nu trebuie să te strângă sau să se deplaseze atunci când miști capul.

La nivelul frunții :

Viziera (cozorocul) tocii trebuie să ajungă la câțiva centimetri deasupra liniei sprâncenelor. Partea superioară a frunții trebuie să fie acoperită perfect.

La nivelul bărbiei :

Cureaua de prindere (jugulara) trebuie să fie suficient de strânsă, pentru a nu se ridica deasupra bărbiei, dar destul de largă, pentru a nu împiedica mișcările gâtului.

4 /

CUM SĂ ALEGI CORECT MĂRIMEA TOCII

Există mai multe tipuri de toci: cu mărimi unice sau mărimi reglabile. Înainte să alegi un anumit tip de toca, trebuie să îți cunoști circumferința capului. Pentru aceasta, îți recomandăm să consulți ghidul nostru:

CASCĂ MĂRIME REGLABILĂ

Tocile reglabile dispun de o rotiță, sau un elastic, ce permit ajustarea circumferinței. Mărimile sunt inscripționate sub forma S, M, L, etc. (exemplu S=48 până la 52cm, M=52 până la 56 cm, etc.) Toca își poate modifica mărimea cu până la 4 cm. Aceste tipuri de toci sunt practice pentru copii, deoarece le pot utiliza pe toată perioada de creștere. Alegerea acestor toci reprezintă o soluție ideală pentru cei ce practică echitație la nivel ocazional, sau pentru cei ce vor să le folosească pentru diferiți membri ai familiei.

TOCA MĂRIME FIXA

Tocile cu mărime fixa sunt căștile clasice, a căror dimensiune nu se poate modifica. De aceea, este indicat să alegi mărimea ce corespunde circumferinței capului tău. Alege un model care să se adapteze perfect capului tău, atât ca formă, cât și ca mărime.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Indiferent de toca, protecția asigurată trebuie să fie în conformitate cu norma în vigoare din țara în care se utilizează. Toate tocile Fouganza respectă aceste norme și sunt controlate în mod constant în timpul producției, pentru a avea siguranța că nu există niciun defect.

Rolul principal al tocii este de a absorbi undele de șoc care ar putea cauza traumatisme la nivelul craniului. Materialul utilizat este adesea polistiren expandat, care se deformează în caz de șoc, pentru a avea un impact minim asupra zonei protejate, după modelul barei de protecție a mașinii, de exemplu.

Casca de protecție este un echipament obligatoriu, dar ea poate fi și estetică și confortabilă. În prezent, există diferite modele de căști: cele clasice sunt din catifea, iar cele mai tehnice au detalii moderne. În ultimii ani, s-a pus mai mult accentul pe confort, astfel că toate tipurile de toci dispun astăzi de garnituri din spumă foarte confortabilă și sisteme de aerisire ce nu permit încălzirea.

Iată câteva recomandări de întreținere, pentru a asigura rezistența în timp a tocii tale !

Pentru a evita murdărirea sau zgârierea tocii, se recomandă depozitarea și transportarea într-o husă de protecție.

Spală în mod constant interiorul, care este supus transpirației. Majoritatea tocilor dispun, astăzi, de o boneta detașabilă, care se poate spăla automat, la temperaturi mici. Poți utiliza și sprayul de curățare pentru cască.

Joanna

Șef produs, Fouganza

Nu uita că, după fiecare cădere sau șoc suferit, toca trebuie schimbată. Chiar dacă aspectul exterior al căștii pare intact, aceasta poate fi afectată la interior, fapt care duce la diminuarea protecției, în cazul unei căzături ulterioare. Evită, astfel, să îți lași toca să cadă atunci când nu o porți și depoziteaz-o într-un loc ferit.

 

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020