CUM SĂ ALEGI CASCA DE CICLISM

Există diferite categorii de căști, în funcție de tipul de ciclism practicat. Chiar dacă practici ciclism de oraș, de șosea sau ciclism montan, pentru a oferi același grad de protecție, toate căștile respectă aceleași condiții de siguranță.

Cuprins

  1. Utilizare
  2. Circumferința capului

1. UTILIZARE

  • CĂȘTILE PENTRU PRACTICAREA CICLISMULUI DE ORAȘ SAU AL CICLISMULUI POLIVALENT

Sunt concepute pentru a proteja utilizatorul în timpul deplasărilor urbane, pe piste de biciclete și în parcuri. Pentru o protecție maximă, aceste căști trebuie să aibă un bun contact cu capul, iar sistemul de închidere trebuie să fie reglat în mod corect, însă fără a strânge. Acestea sunt alcătuite dintr-o carcasă exterioară făcută dintr-un plastic rigid (ABS), iar majoritatea căștilor conțin inserții din spumă, lavabile și respirante, pentru a asigura confortul utilizatorului. Unele căști au și un loc unde poți atașa un sistem de iluminare VIOO Clip, pentru a crește nivelul de vizibilitate în trafic.

  • CĂȘTILE PENTRU PRACTICAREA CICLISMULUI DE ȘOSEA

Ar trebui alese în funcție de greutate, ventilare și confort.

Cele mai bune căști sunt cele care au un echilibru între aceste 3 caracteristici. Astfel, structura trebuie să fie rigidă, rezistentă și ușoară, iar forma și orificiile din interiorul căștii să asigure o ventilare eficientă.

  • CĂȘTILE PENTRU PRACTICAREA CICLISMULUI MONTAN

Presupun aceleași caracteristici precum căștile pentru practicarea ciclismului de șosea. Deoarece riscul de a cădea este mult mai mare în cazul acestei practici sportive, căștile vin în plus cu câteva condiții suplimentare: acoperă întreaga suprafață a capului, pentru a proteja utilizatorul de posibilele lovituri și dispun de un cozoroc detașabil, împotriva noroiului.

Descoperă categoria de căști pentru MTB

  • CĂȘTILE DE CICLISM PENTRU COPII

Sunt potrivite pentru toți utilizatorii cu vârsta de până la 10 ani. După această vârstă este necesară orientarea spre utilizarea unei căști adaptate ciclismului pentru adulți.
Căștile de ciclism pentru copiii între 1 și 3 ani sunt mai compacte și mai scurte la spate, ceea ce le face mai potrivite pentru scaunele de copii. Acest tip de cască poate fi folosit pentru copiii care merg pe o bicicletă fără pedale.
De la 3 la 10 ani, căștile pentru copii sunt similare căștilor pentru adulți din punct de vedere al materialelor utilizate. E bine să achiziționezi o cască ce dispune de o rotiță de reglare a circumferinței, pentru a o fixa corespunzător pe capul copilului tău.

Descoperă categoria de căști pentru copii

2. CIRCUMFERINȚA CAPULUI

Pentru confort și eficiență în cazul unui accident, casca trebuie să aibă dimensiunea corectă. Nu e ceva foarte complicat, doar trebuie să măsori dimensiunea capului.
Dar, oricare ar fi dimensiunea, trebuie neapărat să probezi casca înainte să o cumperi!
De aceea, e cel mai bine să cumperi o cască potrivită tipului de activitate pe care o practici, dar și care e adaptată dimensiunii capului tău.

  • MĂSURA

În magazinele Decathlon, se poate găsi un instrument de măsură, pus la dispoziția tuturor utilizatorilor care doresc să determine dimensiunea capului, pentru alegerea corectă a caștii. Rezultatul măsurătorii va arăta dacă e nevoie de o cască mărimea S, M sau L.

  • MECANISMELE DE SEPARARE

Ar trebui să iei în considerare și mecanismele de separare (aflate pe curelele de pe gât). Ele vor opri casca din mișcări nedorite când sunt corect ajustate.

  • REGLARE

Cu cât casca este mai corect reglată, cu atât va fi mai confortabilă și mai sigură. Pentru a fixa corespunzător casca, folosește rotița de ajustare de la spate, dacă modelul căștii ales o are, și fixează curelușele reglabile.

Există diferite categorii de căști, în funcție de tipul de ciclism practicat. Chiar dacă practici ciclism de oraș, de șosea sau ciclism montan, pentru a oferi același grad de protecție, toate căștile respectă aceleași condiții de siguranță.

Descoperă categoria de căști pentru ciclism

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (15 voturi, medie: 4,73 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: May 6, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020