Anumite căpestre sunt vândute la set, cu lesă. Alte modele se vând fără lesă și va trebui să alegi una separat, pentru a completa echipamentul.

Materialul căpăstrului determină confortul și aspectul estetic.

Căpestrele din chingă: Chinga din polipropilenă asigură un raport bun calitate-preț. Chinga este un material extrem de rezistent, care nu necesită întreținere deosebită.

Anumite chingi sunt căptușite cu blană sintetică la nivelul cefarului și botarului, pentru a asigura mai mult confort calului.

Căpestrele din piele: Căpăstrul necesită întreținere frecventă, la fel ca toate celelalte echipamente din piele.

Căpăstrul de etologie/dresaj natural: este un căpăstru din cordelină foarte rezistentă, recomandat pentru a lucra cu calul de la sol. Acest căpăstru este echipat cu o lesă mai lungă decât lesa clasică, pentru a permite exercițiile specifice la sol. Cordelina subțire, situată pe punctele sensibile ale fetei calului, permite să se dea indicații precise calului în timpul exercițiului la sol.

Atenție, nu este recomandat să utilizezi un căpăstru de dresaj fara a avea pregatirea necesara sau fara supravegherea atenta a cuiva care are experienta cu acesta . Coarda subțire și solidă ar putea răni calul, dacă acesta se panichează sau dacă se agita.

Lesa: Toate lesele noastre au lungimi standard, 2 m sau 2,50 m, în funcție de model.

Lesele din bumbac sunt mai confortabile pentru mâini, dar au dezavantajul de a se îmbiba cu apă. Bumbacul are tendința de a se rupe, în caz de tensiune mare, și nodul poate fi greu de desfăcut atunci când calul se agita.

Lesele din chingă de polipropilenă împletită au avantajul de a fi mai rezistente și nodul este mai ușor de desfăcut, atunci când calul trage.

CE MĂRIME DE CĂPĂSTRU SĂ ALEGI

Toate căpestrele noaste sunt reglabile la nivelul cefarului și al botarului. Cataramele de reglare permit adaptarea perfectă la conformația și morfologia capului calului.

Un căpăstru nu trebuie să fie nici prea larg, nici prea strâns. Trebuie să poți trece mâna ușor sub toate chingile.

Alege mărimea căpăstrului orientandu-te dupa înălțimea la greabăn a calului. Dacă eziți între două mărimi, alege-o mereu pe cea mai mare.

Mărimea 1 = ponei shetland < 1,30 m la greabăn.

Mărimea 2 = ponei și cai de 1,30 m până la 1,60 m la greabăn.

Mărimea 3 = cai de 1,60 m, până la 1,70 m la greabăn.

Mărimea 4 = cai de 1,70 m și mai mult la greabăn.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020