CUM SĂ ALEGI ARIPIOARELE, COLACUL, VESTA, CENTURA DE FLOTABILITATE ?

Cum să alegi aripioarele, colacul, vesta și centura de flotabilitate

Ce il ajuta pe copil sa descopere apa ▶ Cum invata cel mic sa inoate ▶ Ce echipamente ii dau confort in apa

Puține momente sunt mai plăcute, pentru cei mici, decât cele petrecute în piscină sau în valurile mării, sub privirea atentă a părinților. Pentru ca băiețelul sau fetița ta să se poată bucura în deplină siguranță de primele experiențe acvatice, iar tu să ai garanția deplinei siguranțe, este nevoie de echipamente potrivite. Fiecare etapă din inițierea celui mic poate fi susținută prin articole de înot care fac mediul acvatic mai prietenos și îi conferă celui mic mai multă încredere în sine. Astfel, acesta va putea evolua în propriul ritm, fără să-și facă griji că va înghiți apă sau că va ajunge sub valuri. În rândurile de mai jos, facem o trecere în revistă a echipamentelor care fac mai ușoare etapele inițierii în înot.

CUM SĂ ALEGI ARIPIOARELE, COLACUL, VESTA, CENTURA DE FLOTABILITATE ?

Ce îl ajută pe copil să descopere apa

În această etapă, în care avem ocazia de a-i însoți pe cei mici pas cu pas, în experiența lor de a descoperi apa, este nevoie de produse cu un grad bun de flotabilitate. Ușor de purtat, dar cu proprietatea de a-i ajuta pe cei mici să-și mențină capul la suprafața apei, acestea fac mult mai ușoare atât deplasarea prin apă, cât și simpla plutire.

- colacul scaun: acesta îi permite copilului să se instaleze confortabil și să descopere apa în siguranță, ghidat de un adult. Prin modul de concepere a acestui produs, a fost îmbunătățit suportul celui mic, printr-o mai bună asamblare a scaunului pe colacul gonflabil. 

- colacul: ideal pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, acesta asigură stabilitate mare, mai ales în momentele de joacă în apă. Produsul este destinat celor cu o greutate maximă de 30 kg, fiind prevăzut cu valve PVC și clapetă antiretur, pentru siguranță maximă. 

- aripioarele: atât modelul clasic, cel cu material la interior, care oferă mai mult confort, cât și cel din spumă, ultra-rezistent, asigură flotabilitate foarte bună și stabilitate copilului. Produsul este destinat pentru deplasarea în apă, în poziție verticală, realizată prin mișcarea picioarelor. 

CUM SĂ ALEGI ARIPIOARELE, COLACUL, VESTA, CENTURA DE FLOTABILITATE ?

Cum învață cel mic să înoate

În timpul acestei etape, copilul trebuie să avanseze de la o poziție verticală la una orizontală astfel încât să învețe mișcările specifice înotului. Cel mic are mai multă încredere în sine și știe să-și coordoneze mai eficient mișcările. Pentru a-l ajuta, ai la dispoziție următoarele soluții:

- vesta de înot: destinată copiilor cu o greutate cuprinsă între 15 și 30 kg, aceasta se aseamănă cu vesta de salvare. Vesta este realizată din spumă de cauciuc latex, iar interiorul căptușit cu poliester garantează confortul. Prinderea echipamentului se face cu ajutorul cataramelor și al chingii textile.
 
- vesta gonflabilă: aceasta se îmbracă foarte ușor și oferă libertate mare de mișcare pentru copiii cu o greutate de maximum 30 kg. Prevăzută cu o cataramă în trei puncte, aceasta îi permite micului înotător să o deschidă și să o închidă de unul singur.     

- centura de înot din spumă: gândită pentru micuții care știu bine ce mișcări trebuie executate în apă și care sunt familiarizați cu mediul acvatic, aceasta se montează în partea inferioară a spatelui. Centura asigură exersarea echilibrului ventral și dorsal, prin ușurarea procesului de învățare a primelor mișcări de înot.

- centura evolutivă, cu parte gonflabilă detașabilă: cu o bună modularitate, aceasta îi permite celui mic să se bucure de deplasările în apă și să învețe primele mișcări de înot, în deplină siguranță. Partea ventrală a centurii se atașează pe partea superioară a abdomenului, nu pe piept, pentru ca partea flotantă să fie contra părții joase a pieptului.