CUM SĂ ALEGI APARATELE DE ÎNCĂRCARE GRADATĂ A GREUTĂȚII

Cum să alegi aparatele de încărcare gradată a greutății

ÎNAINTE SĂ LE ALEGEM, CARE SUNT MOTIVELE ÎN CARE VREM SĂ INVESTIM! CE APARAT CU ÎNCĂRCARE GRADATĂ A GREUTĂȚII ALEGEM PENTRU FIECARE TIP DE PRACTICĂ? PRACTICA OCAZIONALĂ

A deține o sală de gimnastică acasă înseamnă să vă puteți tonifia corpul și să vă dezvoltați rezistența fizică ca într-o sală de gimnastică, dar acasă!

Dispozitivele de încărcare gradată a greutății sunt potrivite în mod special pentru începători, deoarece garantează o bună execuție a exercițiului și o gradație a încărcăturii.

CUM SĂ ALEGI APARATELE DE ÎNCĂRCARE GRADATĂ A GREUTĂȚII

Înainte să le alegem, care sunt motivele în care vrem să investim!

Aparatul cu încărcare gradată a greutății are multe calități care îl fac foarte accesibil:

• Oferă o siguranță a exercițiului datorită mișcărilor ghidate și a încărcăturilor blocate

• Permite efectuarea multor exerciții pentru a lucra armonios întregul corp

• Mișcările propuse sunt variate și adaptate fiecăruia

• Este ușor de utilizat și nu necesită cunoștințe avansate în fitness

• Greutățile sunt vândute împreună cu dispozitivul, ceea ce reduce investiția

• Puteți lucra simultan mai multe persoane pe un singur dispozitiv

• Totul este reglabil pentru a se potrivi tuturor!

Singurele inconveniente ale aparatelor cu încărcare gradată a greutății sunt faptul că necesită mult spațiu (adesea este necesar să le dedicăm o cameră!) și că necesită destul de mult timpi pentru asamblare.

CUM SĂ ALEGI APARATELE DE ÎNCĂRCARE GRADATĂ A GREUTĂȚII

Ce aparat cu încărcare gradată a greutății alegem pentru fiecare tip de practică?

Pentru fiecare există metoda lui de utilizare! Dispozitivul de încărcare gradată a greutății pe care trebuie să îl alegeți depinde de modul în care îl folosiți, cu alte cuvinte, îndeplinește unul sau mai multe obiective prestabilite. De asemenea, înainte de a-l cumpăra, este necesar să știți la ce vă va servi cu adevărat acest dispozitiv.


PRACTICA OCAZIONALĂ

Căutarea performanței nu este un criteriu determinant pentru cei care încep sau intenționează să practice sport ocazional (1-3 ședințe pe săptămână – aproximativ treizeci de minute de antrenament)


PRACTICA REGULATĂ

Se adresează atât practicanților ocazionali cât și celor regulați, care își doresc să practice fitness la domiciliu, între 3 și 5 sesiuni pe săptămână, în medie între 30 și 45 de minute.


PRACTICA INTENSIVĂ
Mai degrabă, este destinată entuziaștilor confirmați și culturiștilor de performanță care doresc să practice intensiv și urmând perioade lungi de formare (între 5 și 7 ședințe pe săptămână de 30 până la 60 de minute sau o oră pe zi), dar și cu încărcături mai mari.

CUM SĂ ALEGI APARATELE DE ÎNCĂRCARE GRADATĂ A GREUTĂȚII

Ce caracteristici urmărim pentru diverse beneficii ?

PERFORMANȚA APARATULUI CU ÎNCĂRCARE GRADATĂ A GREUTĂȚII

Verificați greutatea maximă pe care o poate suporta. Greutatea acestui tip de material este într-adevăr limitată, nu puteți depăși greutatea indicată. De asemenea, evaluați numărul și varietatea exercițiilor de culturism care vă sunt disponibile și utilizarea pe care o puteți efectua.


GABARITUL APARATULUI

În funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, nu uitați să verificați dimensiunile dispozitivului, dimensiunea acestuia atât la sol cât și în înălțime pentru a vă asigura că aveți spațiul necesar acasă. De asemenea, uitați-vă la greutatea produsului: aceste dispozitive sunt adesea foarte grele și, prin urmare, dificil de transportat.


MONTAREA APARATULUI

Determinați ușurința de montare a aparatului și timpul necesar pentru asamblarea acesteia. Deseori foarte complexă și destul de impozantă, durează aproximativ 4 ore de montare pentru un aparat de talie medie!


REGLAJUL APARATULUI

Pentru a putea utiliza dispozitivul cât mai mult posibil, estimați evoluția aparatului cu încărcare gradată a greutății și echipamentele variate de care dispune. De preferat, alegeți un echipament complet care poate lucra majoritatea grupurilor musculare și exersează o gamă largă de exerciții.


SOLIDITATEA ȘI STABILITATEA

Alegeți o bancă de forță ajustată puterii, greutății și înălțimii voastre. În funcție de frecvența utilizării aparatului cu încărcare gradată a greutății, nu uitați să verificați soliditatea acestuia. Cu cât sunteți mai experimentați, cu atât este mai importantă practica voastră. Astfel, înseamnă că banca voastră va fi solicitată mai des, de aceea este important să vă echipați cu un dispozitiv robust.


CONFORTUL ȘI SIGURANȚA

Alegeți un scaun confortabil și stabil, care facilitează efectuarea exercițiilor.


DURATA GARANȚIEI

Este un criteriu important pentru a asigura o durată lungă de viață a dispozitivului vostru și vă permite să rezolvați orice problemă legată de utilizarea acestuia.


În ceea ce privește instrucțiunile de siguranță pentru aparatele cu încărcare gradată a greutății, bineînțeles că nu trebuie să vă supraestimați pentru a nu ridica greutăți prea mari și a vă răni. Înainte de a investi în acest tip de dispozitiv, consultați un medic pentru a afla dacă puteți să faceți acest sport.

De asemenea, puteți consulta recenziile de la utilizatori pentru a vă ajuta să alegeți aparatul care vi se potrivește cel mai bine!