CUM SĂ ALEGEȚI RACHETA DE PADEL?

Cum să alegeți racheta de padel?

Ce formă pentru racheta mea de padel? Mai degrabă pentru o practică ocazională, sau intensă?

ndiferent că sunteți debutant sau nu în sportul hispanic, urmați ghidul pentru a afla mai multe despre caracteristicile rachetei de padel, pentru a vă ajuta să o alegeți pe cea potrivită. Alegerea unei rachete de padel este importantă în parcursul dvs. de sportiv, deci trebuie să alegeți racheta în funcție de senzația din timpul jocului, dar în special de nivelul dvs. de practică. Forma rachetei va juca, de asemenea, un rol important.

CUM SĂ ALEGEȚI RACHETA DE PADEL?

Nivelul practicii

Mai presus de toate, alegerea unei rachete de padel va fi bazată pe nivelul dvs. de practică. Acesta se împarte în trei categorii.

PENTRU O PRACTICĂ OCAZIONALĂ
Pentru a vă satisface cel mai bine primele așteptări atunci când debutați în acest sport, este important să alegeți o rachetă de nivel începător – aceasta vă va oferi mai multă manevrabilitate. Racheta potrivită pentru o practică ocazională este rotundă.

PENTRU O PRACTICĂ REGULATĂ
Practica regulată a padelului va necesita mai multă flexibilitate. Este deci interesant  să alegeți o rachetă de tip neutru, fabricată din fibră și spumă moale pentru a avea un sentiment foarte bun de lovire. Rachetele în formă de picătură de apă se vor potrivi perfect unei practici regulate.

PENTRU O PRACTICĂ INTENSIVĂ
În ceea ce privește jucătorii intensivi, rachetele în formă de “diamant” vor aduce un plus de putere, mai ales celor care o preferă. Pentru a progresa și a performa în acest sens, este important ca jucătorii avansați să aleagă rachete rigide și dure, toate echilibrate înspre vârf.

CUM SĂ ALEGEȚI RACHETA DE PADEL?

Formele rachetelor : care sunt diferențele?

Așa cum ați fi observat, există diferite forme de rachete de padel. Iată câteva explicații despre aceste forme ale rachetei și legate de aportul lor.

Formă rotundă : sunt rachetele care au punctul de echilibru spre bază. Greutatea este distribuită destul de aproape de încheietura mâinii, racheta este mult mai manevrabilă și vă permite să o utilizați fără a utiliza prea multă energie.

Formă de picătură de apă: această rachetă este compromisul între forma rotundă și cea de diamant, punctul său de echilibru este intermediar.

Formă de diamant: punctul de echilibru este distribuit spre vârful rachetei. Acest lucru face mai greu să controlați mingea, dar oferă mai multă putere în timpul loviturilor.