Începător sau jucător experimentat? Ai nevoie de forță în lovitură, de precizie sau de ambele? Cauți o rachetă cu o suprafață de lovire mai mare? Urmează ghidul nostru pentru a alege racheta de tenis cea mai potrivită pentru voi. Alegerea rachetei de tenis este o etapă importantă în parcursul vostru ca jucător. Această alegere este importantă atât în cazul în care sunteți începători, cât și în cazul în care sunteți adepți ai tenisului de ceva timp. Alegerea va fi una diferită: nivelul jucătorului influențează evident alegerea unei rachete. Alegerea se face în funcție de nevoile dvs. în joc, dar de asemenea se ține cont de ceea ce simțiți când țineți racheta în mână. Vom încerca să vă explicăm mai mulți factori pentru ca alegerea rachetei voastre să devină o sarcină mai uşoară.

NIVELUL DE PRACTICĂ

Alegerea rachetei se bazează în primul rând pe nivelul de practică. Iată sfaturile noastre pentru a alege racheta potrivită, în funcție de nivelul de joc.

PRACTICĂ OCAZIONALĂMai întâi veți avea nevoie de control. Pentru a vă ușura jocul, aveți nevoie de o rachetă din aluminiu sau compozit, cu un cadru mare și un balans spre mâner.

PRACTICĂ CONSECVENTĂVeți căuta confortul. Pentru a vă îmbunătăți jocul, aveți nevoie de o rachetă de grafit, echilibrată spre cap, cu un cadru de 645cm². Dacă sunteți în căutarea controlului, luați o rachetă cu o greutate cuprinsă între 260 și 280g. Dacă sunteți în căutarea puterii in lovitura, luați o rachetă cu o greutate cuprinsă între 280 și 295g.

PRACTICĂ INTENSIVĂCăutați putere și precizie. Veți avea nevoie de o rachetă de grafit. Echilibrată spre mâner, racheta trebuie să aibă cadrul de dimensiuni cuprinse între 630 și 645 cm². Greutatea rachetei trebuie să fie mai mare de 295g.

DIMENSIUNEA MÂNERULUI

Dimensiunea mânerului rachetei dvs. este un punct important pe care trebuie să îl luați în considerare când vă alegeți racheta.

  • Dimensiunea 0: Potrivită pentru copii.
  • Dimensiunea 1: Potrivită pentru adolescenți începători sau pentru femei cu mâini mici.
  • Dimensiunea 2: Dimensiune standard pentru femei sau pentru bărbați cu mâini mici.
  • Dimensiunea 3: Cea mai des utilizată dimensiune. Dimensiune standard pentru bărbați de talie medie sau pentru femei cu mâini mari.
  • Dimensiunile 4 și 5: Potrivite pentru bărbații cu mâini mari (și înălțime peste 1m80).

DIMENSIUNEA CADRULUI RACHETEI DE TENIS

Dimensiunea cadrului rachetei este, de asemenea, un punct important în alegerea rachetei. Iată cele trei tipuri de dimensiuni care există și cerințele pe care le impun.

RACHETĂ CU UN CADRU MICSuprafața cadrelor mici este de aproximativ 600 cm2. Aceste rachete sunt destinate jucătorilor de nivel intensiv. Acestea sunt rachete care necesită un control bun, jocul poate fi mai dificil datorită cadrului lor de dimensiuni mici.

RACHETĂ CU UN CADRU MEDIUSuprafața cadrelor medii variază între 630cm2 și 645cm2. Acestea sunt rachete potrivite pentru toate tipurile de jucători, și pentru cei debutanți, și pentru cei care joacă de ceva timp, recomandate celor cu un stil de joc echilibrat.

RACHETĂ CU UN CADRU MARESuprafața cadrelor mari variază între 660 și 740 cm2. Aceste rachete sunt ideale pentru începători, dar și pentru jucătorii care preferă să obţină mai mult efect în urma loviturilor. Rachetele cu astfel de cadre ajută la creșterea puterii în lovitură.

CUM SĂ ALEGEȚI O RACHETĂ DE TENIS PENTRU ADULȚI?

Vezi toate rachetele

Total
2
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (47 voturi, medie: 4,43 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020