CUM SĂ ALEGEȚI MINGILE DE TENIS?

Practică ocazională sau intensivă? Mai degrabă o minge de învățare sau una cu presiune? Alegerea mingilor de tenis este una importantă, urmați ghidul pentru a înțelege mai bine caracteristicile acestora.

Alegerea mingilor de tenis se va face în funcție de diferite elemente: nivelul practicii, timpul petrecut pe teren, precum și caracterul tehnic al produsului.

NIVELUL PRACTICII – MINGILE DE ÎNVĂȚARE

Mingile de învățare sunt perfecte pentru copiii începători sau adulții care de abia descoperă tenisul. Este necesar să alegeți mingea în funcție de vârstă și de înălțimea de săritură dorită.

MINGE DE SPUMĂ, PLASTIC, SAU DIN PÂSLĂ DE TIP ROȘU

Mingile de spumă, plastic sau din pâslă de tip roșu sunt ideale pentru copii de la 4 la 6 ani. Au o înălțime ricoşeului de aproximativ 25 % față de o minge clasică.

MINGE DIN PÂSLĂ DE TIP PORTOCALIU

Mingile din pâslă de tip portocaliu sunt ideale pentru copii între 7 și 9 ani. Au o înălțime a ricoşeului de aproximativ 50 % față de o minge clasică.

MINGE DIN PÂSLĂ DE TIP VERDE

Mingile din pâslă de tip verde sunt ideale pentru copii de peste 9 ani. Au o înălțime a ricoşeului de aproximativ 75% față de o minge clasică. Sunt de asemenea ideale pentru adulți care debutează în tenis.

NIVELUL PRACTICII – MINGILE CU PRESIUNE

 

 

Există două tipuri de mingi cu presiune: mingea de antrenament și mingea de competiție. Alegerea acestor mingii se va face în funcție de așteptările dvs. în ceea ce privește senzația, calitatea săriturii și controlul mingii.

MINGI DE ANTRENAMENT CU PRESIUNE

Mingile de antrenament cu presiune sunt compuse dintr-un miez de cauciuc și o  pâslă sintetică care oferă un sentiment de joc bun. După cum sugerează și numele, această minge va fi ideală pentru antrenament.

MINGI DE COMPETIȚIE CU PRESIUNE

Mingile de competiție cu presiune au un miez de cauciuc și o pâslă naturală, care le oferă o foarte bună longevitate, un control maximal, și o săritură de calitate.

DURATA PRACTICII

Alegerea mingii de tenis va depinde, de asemenea, de timpul dvs. de practică, care este împărțit în trei categorii: ocazional, consecvent și intensiv.

JUCAȚI TENIS OCAZIONAL

Aveți nevoie în primul rând de mingi cu care se joacă ușor, rezistente și cu o săritură adaptată la nivelul dvs. Deci, aveți nevoie de mingi lente, fără presiune.

JUCAȚI TENIS CONSECVENT

Căutați, prin urmare, mingi care rezistă în timp. Trebuie să aibă de asemenea o calitate bună a ricoşeului. Veți avea nevoie de control în timpul loviturilor. Deci, aveți nevoie de mingi cu presiune.

JUCAȚI TENIS INTENSIV

Aveți nevoie, în primul rând, de mingi cu o calitate excelentă a ricoşeului. Trebuie să fie de asemenea rezistente în timpul schimburilor și să aibă o săritură adaptată nivelului vostru. Aveți nevoie de mingi cu structură din cauciuc și înveliș din pâslă de cea mai bună calitate.

Eric

ȘEF DE PRODUS TENIS

O practică consecventă de tenis implică jocul cu mingi de competiție, pentru senzații mai bune și durabilitate foarte bună. Mingile de competiție sunt compuse în mare parte din pâslă naturală și cauciuc natural. Acesta este cazul mingilor de tenis de tip TB920, mingi folosite de jucatorii profesioniști la Moselle Open. Dacă am vreun sfat de oferit, este acela de a juca cu ,,mingii de competiție” pentru un joc mai plăcut.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (9 voturi, medie: 4,56 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: May 6, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020