vestă de pescuit

Cum să alegi cârligele pentru pescuit la păstrăv?

Descoperă cum să alegi cârligele potrivite pentru pescuit la păstrăv.

Alegerea cârligului de pescuit la păstrăv se face în funcție de momeala utilizată. Cârligele sunt prevăzute cu un ac, o paletă și un inel de prindere care favorizează introducerea momelii.

Cârligele nemontate

 • Cârlige păstrăv

  Cârlige hook blue reversed

  Formă specifică, ușor fermă ce limitează șansele de abandon al momelii.

 • Cârlige păstrăv

  Cârlige hook special worm

  Cârlige concepute pentru pescuit la păstrăv, cu viermi. Lungimea tijei permite montarea momelii astfel încât să nu alunece. Este de culoare neagră pentru a fi cât mai discret posibil în apă.

 • Cârlige păstrăv

  Cârlige hook special larva

  Sunt ideale pentru pescuit cu viermi și au o tijă un pic mai scurtă decât “special worm”. Au o culoare deschisă pentru a fi discrete în apă atunci când sunt folosiți cu viermi.

Cârlige montate

 • Cârlige păstrăv

  Cârlige sn hook blue reversed

  Sunt aceleași cârlige ca și “hook blue reversed” dar montate cu fir nylon de la 16 la 24/100. Nodul utilizat, nodul “Pyreneas” ce vă permite să aveți un mic surplus de fir la nivelul cârligului. Acest mic surplus de fir este foarte util deoarece menține momeala pe cârlig.

 • Cârlige păstrăv

  Cârlige sn hook fluoro red varnish

  Sunt tot cârlige“blue reversed”, însă de data asta montate pe fir de fluorocarbon - fir mai discret decât cel din nylon, însă mai flexibil. Cârligul este prevăzut cu un nod, lipit și lăcuit pentru a nu se agăța în timpul practicii. Este disponibil în diametru de la 14 la 22 cm.

 • Cârlige păstrăv

  Cârlige sn hook worm

  Sunt aceleași tip de cârlige ca și “special worm”. Doar că acestea sunt montate cu un nod pyrenean pe fir de nylon cu diametru de la 14 la 22 cm.Ideale pentru pescuit la păstrăv cu viermi.

 • Cârlige păstrăv

  Cârlige sn hook larva

  Sunt același tip de cârlige ca și “special larva”, montate cu un nod pyrenean pe fir de nylon cu un diametru de la 12 la 16 cm. Mărimea cârligelor coboară până la 14, ceea ce le face ideale pentru pescuit cu momeală vie, cu larve sau insecte mici ce se găsesc pe malul râului.

 • Cârlige păstrăv

  Cârlige sn hook double barb

  Cârlige roșii prevăzute cu mici spini, ideali pentru a menține momeala în timpul pescuitului cu viermi. Diametrul firului de nylon variază de la 20 la 12 cm.

Ce mărime să aleg la cârlige?

Odată ce ați ales modelul, gândiți-vă și la mărimea cârligelor.
În primul rând este important să adaptați mărimea cârligului cu cea a momelii. Nu utilizați mărimea 4 sau 6, în afara situației în care pescuiți cu viermi canadieni. În majoritatea cazurilor, se potrivesc cârligele de la 10 sau 12. Cârligul trebuie să fie perfect camuflat. Doar vârful trebuie să depășească momeala. Atenție, în gama Caperlan diametrul firului variază în funcție de mărimea cârligului.