Cum să alegem o saltea de yoga

Cum să alegem o saltea de yoga

Cum alegi o saltea pentru yoga usoara ▶ Cum alegi o saltea pentru yoga dinamica

Cum să alegem o saltea de yoga

Există multe tipuri de Yoga, fiecare cu specificul și nevoile lui. Salteaua de yoga este un accesoriu esențial în această practică, a cărui alegere ar putea părea dificilă la prima vedere. Pentru a o alege, ai nevoie de câteva sfaturi și de a-ți cunoaște foarte bine nevoile, în funcție de practica pe care o preferi. Contează foarte mult să ai sprijin optim, precum și o bună amortizare, pentru ca exercițiile să îți fie cât mai lejere. Dacă o saltea cu o grosime de cel mult 5 mm îți oferă aderență și stabilitate depline, una cu grosimea cuprinsă între 5 și 8 mm garantează confortul potrivit pentru coloana cervicală, precum și pentru articulații. Nu în ultimul rând, accesoriile de Yoga necesită o atenție deosebită în alegerea lor, pentru că ele îți completează ideal echipamentul de yoga, indiferent de metoda pe care o alegi.

Cum să alegem o saltea de yoga

Cum alegi o saltea pentru yoga ușoară 

Hatha, Yin, Prenatal, Restaurarea, Nidra Yoga: focalizează-te pe confort, mai presus de toate. O saltea cu o grosime generoasă limitează impactul dintre corp și sol și astfel te protejează la nivelul spatelui și al articulațiilor. Grosimea este deosebit de importantă atunci când practici yoga, unde ți se cere să menții poziția pentru mai mult timp.

Rezistența la uzură este, de asemenea, un criteriu care trebuie luat în considerare în alegerea saltelei. Cel mai bine este să alegi o saltea de Yoga care să reziste la exerciții repetate. Saltelele pentru Yoga ușoară sunt, de obicei, realizate din material PVC.

Cum să alegem o saltea de yoga

Cum alegi o saltea pentru yoga dinamică

Ashtanga, Iyengar, Vinyasa sau Yoga fierbinte: focalizează-te pe stabilitate și pe aderență. Aceste tipuri de yoga au ca particularitate numeroase poziții în picioare și de echilibru. Alege o grosime a saltelelor între 3 și 5 mm. O saltea prea groasă va face ca munca de echilibrare să fie mai dificilă.

Pentru practicile deosebit de calde, cum ar fi Hot Yoga, ai nevoie de o saltea care să asigure o stabilitate bună pentru a nu aluneca între posturi. Aderența bună este esențială.

De asemenea, se poate recomanda folosirea unui prosop de microfibră sau a unui prosop de mână, așezat pe saltea. Materialul de cauciuc de pe partea inferioară a prosopului de mână va oferi o aderență suplimentară, împreună cu materialul din microfibră de pe partea superioară pentru a absorbi transpirația în timpul practicării.

„Dacă faceți Yoga în afara casei voastre, alegeți o saltea care poate fi ușor de transportat cu o curea de transport. De asemenea, gândiți-vă la o geantă de Yoga, o modalitate bună de a o lua cu voi, fără constrângeri. În cele din urmă, Yoga este practicată desculț, este mai bine să ai propria saltea. Curățați salteaua cu un burete umed, câteva picături de ulei esențial în apă pentru a o dezodoriza și dezinfecta”. – Alban, vânzător Decathlon Herblay și ambasador yoga.

Mai mult decât un sport, yoga este un veritabil stil de viață. Pe măsură ce vei învăța să îți asculți corpul, vei evolua și vei stăpâni cât mai bine orice tip de exercițiu. Pentru ca acest lucru să se petreacă, va trebui să acorzi atenție nu doar practicii, ci și echipamentului potrivit.