CUM SĂ ALEGEM ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU RUGBY?

Cum să alegem încălțămintea pentru rugby?

CRAMPOANE ÎN FUNCȚIE DE TEREN

Să ai o încălțăminte rezistentă cu un sprijin bun pentru picior este fundamental pentru a juca rugby. Alegerea crampoanelor va depinde de natura terenului și de poziția dumneavoastră.
Alegerea unei perechi de încălțăminte pentru rugby se face urmărind trei criterii: tipul de teren, tipul de jucător și frecvența jocului.

Crampoane în funcție de teren

Alegerea crampoanelor se face în funcție de terenul pe care veți juca.

TĂLPI CU 8 CRAMPOANE
Dacă jucați pe teren umed, vă recomandăm produsele din gama SG (soft ground). Tălpile cu 8 crampoane din aluminiu vă vor permite să aveți o agățare bună și susținere în timpul fazelor de împingere. Mai potrivite pentru pilieri și linia a doua.

TĂLPI CU 6 CRAMPOANE
Dacă jucați pe teren umed, alegeți tălpile cu 6 crampoane. Mai ușoare ca o talpă cu 8 crampoane, sunt mai versatile fiind utile atât pentru agățare cât și pentru alergare.Mai potrivite pentru toloneur, linia a treia sau centrii.

TĂLPI HYBRIDE/ MIXTE
Dacă jucați pe teren umed, alegeți tălpile cu crampoane mixte (metal și plastic). Acestea favorizează alergarea și schimburile de sprijin pe terenul umed. Pot fi folositoare fundașilor.

TĂLPI MULATE
Dacă jucați pe teren uscat sau sintetic, vă recomandăm să optați pentru produsele din gama FG (firm ground). Crampoanele rotunde vor fi adaptate pentru toate terenurile sintetice sau pentru iarbă.

Charles

INGINER PRODUS ÎNCĂLȚĂMINTE LA KIPSTA RUGBY. Încălțămintea agility SG se potrivește foarte bine la o practică de rugby bazată pe rapiditate și schimbare de sprijin. Susținerea piciorului și lejeritatea sunt cele mai mari atu-uri ale sale.

CUM SĂ ALEGEM ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU RUGBY?