Genunchierele sunt indispensabile pentru a vă completa ținuta în volei. Pentru a le alege corect, la Decathlon vă explicăm totul.
Trebuie să port genunchiere pentru a juca volei? Aceasta este o întrebare pe care probabil v-o adresați fără îndoială dacă jucați volei de teren.
Indiferent dacă sunteți un începător sau un jucător expert, sunt recomandate genunchiere la toate nivelurile.
Genunchiul este o articulație sensibilă, foarte solicitată în volei. Și unde mai este plăcerea jocului când terminați antrenamentul cu genunchii zgâriați sau chiar cu o vătămare mai gravă?
Atunci când sunt alese corect, genunchierele vor fi uitate și vă vor crește încrederea în joc.
În funcție de nivelul vostru de joc (și deci de mișcările pe care le veți face), veți avea nevoie de un nivel diferit de protecție.
Sunteți începător în volei? Veți avea nevoie de o protecție simplă pentru a evita micile vânătăi și arsuri. Genunchierele vă permit să mergeți mai departe în învățare, deoarece vă oferă încredere în mișcările voastre. Chiar și pentru începători, vă garantăm suport și protecție, oferite de toate genunchierele noastre, acestea fiind testate conform standardului EN 15613, asigurând protecția genunchilor și a coatelor pentru sporturile de sală.
Expert în plonjări și rostogoliri? Va trebui să fiţi încrezători și confortabili cu genunchii voștri. Dacă sunteți un atacant central, această nevoie va fi fără îndoială mai puțin simțită, dar dacă sunteți un atacator-prinzător sau chiar un libero, purtarea genunchierelor este esențială pentru că va trebui adesea să faceți apărări dificile. Șocurile repetate pe genunchi ar putea afecta plăcerea voastră de joc.
O pereche bună de genunchiere ar trebui să vă țină un sezon complet. Desigur, în funcție de modul în care jucați, de plonjări și de calitatea sălii în care practicați voleiul, se vor uza mai repede sau nu. Îngrijirea pe care o aduceți la întreținerea lor va fi de asemenea crucială.
Componentele folosite astăzi în fabricarea unor genunchiere de calitate pot asigura un nivel bun de rezistență. Tipul de plasă și fibrele textile utilizate sunt adaptate la cele mai multe soluri din sălile de volei. Pe de altă parte, ele nu sunt potrivite pentru practicarea pe terenuri exterioare, cum ar fi betonul.
Genunchiere ar trebui să reziste un sezon complet. Desigur, în funcție de modul în care jucați, de plonjări și de calitatea sălii în care practicați voleiul, se vor uza mai repede sau nu. Îngrijirea pe care o aduceți la întreținerea lor va fi de asemenea crucială.
Componentele folosite astăzi în fabricarea unor genunchiere de calitate pot asigura un nivel bun de rezistență. Tipul de plasă și fibrele textile utilizate sunt adaptate la cele mai multe soluri din sălile de volei. Pe de altă parte, ele nu sunt potrivite pentru practicarea pe terenuri exterioare, cum ar fi betonul.
Ați identificat modelul care vă place?
Acum trebuie să alegeți mărimea. Decisiv pentru a te simți bine și a sta fixă la fiecare mișcare.
Există, prin urmare, mai multe dimensiuni adaptate morfologiei fiecăruia. Cea mai bună modalitate de a alege dimensiunea potrivită este probarea genunchierei. Urmăriți ghidul de mărimi pentru a vă orienta și încercați dimensiunea recomandată.
Genunchierele nu ar trebui să vă comprime genunchiul, deoarece acest lucru poate interfera cu fluxul de sânge în picioare, dar ar trebui să fie ajustate pentru a evita alunecarea. Cu toate acestea, trebuie să vă puteți îndoi complet picioarele atunci când sunt bine puse.
Ele sunt de obicei uitate la primele încălziri.
Rețineți că unele genunchiere au un sistem (tip bandă de silicon) pentru a crește aderența la piele și a rămâne în poziție.