binoclu pentru observarea naturii

Cum să alegi binocul pentru activități sportive în natură?

Te-ai pierdut între prea multe variante de binocluri? În acest articol îți vom explica tot ce trebuie să știi.

Dacă îți este greu să alegi binoclul, atunci acest articol este pentru tine. Am primit cele mai bune recomandări de la Alexandre, expertul nostru în optică. Împărtăsim cu voi noile tehnici și criteriile de alegere.

Diametru binoclu pentru observarea naturii

1. Binoclu 10x42 10x32 8x56
care este capacitatea binoclului?

Prima cifră este echivalentul gradului de mărire a unei imagini. Așadar, mărim de 10 x sau de 8 x un obiect. Ceea ce este după a doua cifră este diametrul obiectivului. Așadar, 42 mm sau 32 mm etc.

binoclu pentru observarea naturii

Care este cel mai bun grad de mărire a imaginii?
Nu există o valoare supremă. Totul depinde de nevoile tale.. Un grad de mărire mai mare (x10, x12...) va produce un tremur mai mare al imaginii.

2. Cum știu dacă binoclul este luminos?

Totul ține de pupila de ieșire.

PUPILA DE IEȘIRE

Pupila de ieșire

Primul lucru pe care trebuie să-l știi: Ziua, diametrul pupilei umane variază de la 2 la 3 mm. Noaptea, o persoană cu vârsta sub 40 de ani va avea o pupilă de ieșire de 6-7 mm iar o persoana de peste 40 ani va avea o pupilă de ieșire de 4-5 mm.
Apoi: pupila de ieșire a binoclului corespunde raportului dintre diametrul obiectivului și gradul de mărire a imaginii. Dacă valoarea obținută este mai mare decât pupila ochiului utilizatorului, pupila de ieșire va fi complet luminată. Astfel, binoclul va fi luminos în anumite condiții de observare.

Caz practic: eu am 30 de ani, pupila mea măsoară între 2 și 3mm pe timpul zilei și între 6 și 7 mm noaptea.
Dacă aleg un binoclu 10x42, ar trebui să am o pupilă de ieșire de: 42/10 = 4,2 mm, pupila mea va fi acoperită complet pe parcursul zilei și parțial pe timp de noapte. Dacă dimpotrivă, aleg un binoclu 8x56 (56/8 = 7mm) pupila de ieșire ar trebui să fie acoperită complet și să pot vedea un obiect pe întuneric.

De asemenea, calitatea unui binoclu nu depinde doar de un factor sau de un singur material. La fel, tehnicitatea binoclului nu ține doar de o caracteristică a acestuia sau de un singur element!

Revenind la luminozitate, aceasta depinde și de calitatea optică, de prisma utilizată sau de tratamentul lentilei. Să continuăm cu principalele aspecte de care trebuie să ții cont în alegerea unui binoclu potrivit.

Calitatea optică? cum o găsesc?

Nu vom analiza toate caracteristicile prismei deoarece doar câteva elemente sunt importante.
Există 2 tipuri de prismă: BK7 și BaK4. Prisma se utilizează pentru a întoarce imaginea și pentru a reduce dimensiunea binoclului. Practic. În ceea ce privește calitatea, BaK4 este superior modelului BK7. Asigură mai multă precizie și mai multă luminozitate. Diferența e că BaK4 asigură mai multă precizie și mai multă luminozitate. Acest lucru va influența claritatea imaginii și a subiectului observat.

Tratamentul lentilelor


Ce este tratamentul pentru lentile? Sunt straturi ce acoperă lentila pentru a reduce reflexiile luminii dar și pentru a crește trasmiterea luminii. În același timp, mărește contrastul și claritatea imaginii.

TRATAMENT lentile

Pentru cele 3 niveluri ale produsului, există 3 niveluri de tratament diferite:
100 : tratament MC: multicoated (1 strat)
500 : traitement FMC: fully multicoated (5 straturi)
900: tratament FBMC: fully broadband multicoated (7 straturi). Diferența între cele 3 tipuri de tratamente constă în cantitatea de lumină transmisă prin lentilă. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât binoclul va transmite lumina cu mai puține reflexii. Acum că știi toate aceste detalii, poți alege un binoclu rezistent?

binoclu

3. Binoclu testat pentru rezistență

Un alt aspect important ține de materialele folosite. Se folosesc materiale diferite în funcție de gama din care face parte produsul.Noi am conceput gama: 100&500 : cu un cadru din plastic (ABS întărit cu fibră din sticlă) ceea ce asigură rezistență la șocuri. Gama 900: este concepută din magneziu, un material foarte rezistent la schimbările termice, mai ușor decât aluminiul și desigur, rezistent la șocuri.

Un alt lucru important de care trebuie să ții cont în alegerea binoclului e câmpul vizual.

4. Cum să îmi dau sema de câmpul vizual al binoclului?

Câmpul vizual este asociat mai multor criterii. În primul rând, gradului de mărire al obiectului. Cu cât gradul de mărire este mai scăzut, cu atât câmpul vizual este mai mare. Apoi, diametrul obiectivului este un alt lucru important. 10x32 și 10x42 - a doua valoare va oferi un câmp vizual mai mare decât prima. Desigur, depinde și de calitatea prismei utilizate. Pentru modelul 900 10x42, binoclul va avea un câmp vizual mai mare decât modelel din gama 500 10x42.

binoclu pentru observarea naturii

5. Porți ochelari? nu-ți face griji!

Pentru cei care poartă ochelari, există mai multe variante de binocluri cu garnituri retractabile.
Pentru un purtător de ochelari, este important să existe garnituri reatractabile, iar pentru cei care nu poartă, se recomandă să le scoateți pentru a permite ochiului o distanță optimă și astfel să aveți cea mai bună imagine.

E mai ușor acum să alegi binoclul potrivit? Nevoia de observare a naturii

Sperăm că te-am ajutat să descoperi ce se ascunde în spatele unui binoclu și acum îți va fi mai ușor să alegi. Descoperă și cum să îi reglezi binoclul în următorul sfat.