CUM NE SPĂLĂM ECHIPAMENTUL TEHNIC PENTRU DRUMEȚIE ÎNTR-UN MOD SUSTENABIL?

Spălarea echipamentului respectând mediul este simplu și eficient! Descoperă recomandările noastre pentru echipamentul de drumeție, astfel încât să protejezi natura. 

Prieteni pasionați de drumeție, știți deja asta, terenul nostru de joc este natura, de aceea trebuie să o respectăm! Printre gesturile simple pe care le putem face pentru a ne proteja planeta este schimbarea obiceiurilor noastre de a ne spăla hainele. Îți spunem tot ce trebuie să știi ca să speli într-un mod eco de acum încolo! 

Știai că?

Cunoști fenomenul de „micro-deșeuri” (micro-waste)? În timpul spălării hainelor sintetice, micro-particule de fibre plastice se deversează în ape și nu pot fi filtrate în mod eficient nici de mașina de spălat, nici de stațiile de epurare. La nivel mondial, rezultă o poluare enormă a oceanelor, care afectează fauna acvatică și, prin urmare, ajunge în lanțul alimentar. 

1.UTILIZEAZĂ O PLASĂ DE SPĂLAT ECOLOGICĂ

Echipamentul de drumeție este adesea fabricat din materiale tehnice, deci sintetice. Dar nu ne panicăm! Putem îmbina tehnicitatea cu protejarea naturii. Pentru a spăla evitând deversarea de micro-deșeuri, poți utiliza saci pentru mașina de spălat care filtrează aceste particule sintetice. Este suficientă umplerea acestor saci cu echipamentul sportiv, triat în funcție de culoare, și să-l speli ca de obicei, apoi să aduni resturile care se adună în sac, pentru a le arunca la gunoi

2. ALEGE UN DETERGENT ECOLOGIC

Detergenții pot conține agenți tensioactivi și alte substanțe chimice, care pot polua. Pentru a limita impactul detergentului asupra planetei, putem opta pentru un detergent ecologic, uitându-ne la compoziție și la etichetă ca să ne ghidăm. Nu doar că este mai puțin nociv pentru planetă, dar conține mai puțini alergeni și este mai puțin nociv pentru piele.

NUCI DE SPĂLAT RUFE

Poți opta, de asemenea, pentru nucile de spălat. Sunt formate din coajă de fruct de Sapindus Mukorossi, arbore originar din Himalaya. Ele eliberează saponină vegetală, moleculă care produce spumă și care spală eficient de la 30°C. Nucile se găsesc de vânzare pe internet și în magazinele cu produse bio.  

DETERGENT DE CASĂ

O altă soluție ecologică: să ne fabricăm detergentul în casă. Sunt mai multe bloguri care propun rețete simple pentru asta. Alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

DE NOTAT

Oricare ar fi alegerea ta, utilizează detergentul în doza bună. Dacă adăugăm mai mult detergent, nu spălăm mai bine, ba chiar poluăm mai mult. Se poate, de asemenea, limita utilizarea produselor suplimentare, precum balsam sau parfum, pentru a reduce impactul asupra mediului. 

Ai o rețetă de detergent ecologic? Nu ezita să ne spui în comentarii! 

3.ECONOMISEȘTE ENERGIE

MOD ECO MAȘINA DE SPĂLAT

Pentru a economisi energie, este recomandabil să programăm mașina de spălat la modul ECO, care înseamnă o temperatură mai scăzută și, deci, utilizează mai puțin curent electric. Poți, de asemenea, să alegi un program de spălat cu apă rece. Potrivit unui studiu al Ademe (Agenția de Mediu și Gestionare a Energiei), un ciclu de spălare la 30°C consumă de două ori mai puțină energie decât spălarea la 60°C. 

USCARE ÎN AER LIBER

Atunci când este posibil, usucă hainele în aer liber. Vei economisi curent electric și îți vei uza mai puțin echipamentul. 

HAINELE CU ADEVĂRAT MURDARE 

Spală hainele atunci când sunt murdare! Acest lucru poate părea evident, dar uneori avem tendința să spălăm  hainele atunci când le-am mai putea purta încă o dată sau de 2 ori. 

AI GRIJĂ DE ECHIPAMENTUL TĂU

Ai grijă de planetă și de echipamentul tău sportiv! De la schimbarea obiceiurilor de spălare, ideea este să avem grijă de haine, pentru a le putea folosi cât mai mult timp cu putință.  

Și atunci când echipamentul de drumeție este prea uzat, tot ce ne rămâne de făcut este să-l reciclăm. Poate fi aruncat în containerele de reciclare. 

 Ai o altă idee despre cum să protejăm natura? Nu ezita să o împărtășești cu noi! 

Află cum sunt concepute produsele eco

 

La Quechua, pentru a limita impactul asupra mediului, am ales să utilizăm materiale reciclate pentru echipamentul indispensabil, precum polarul.

Descoperă produsele eco

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,33 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020