CUM NE ÎNTREȚINEM CAIACUL GONFLABIL

Cum ne întreținem caiacul gonflabil

1. USUCĂ ȘI DEPOZITEAZĂ CAIACUL DUPĂ FIECARE UTILIZARE 2. SCHIMBĂ PIESELE CAIACULUI ÎN CAZ DE DETERIORARE 3. REPARAREA CAIACULUI GONFLABIL

Un caiac gonflabil are numeroase avantaje și, în primul rând, acela că este ușor de transportat. Totuși, acest tip de ambarcațiune necesită un minimum de întreținere pentru a avea o durată mai mare de viață. Și, cu timpul, unele mici reparații vor fi, cu siguranță, necesare. Nu este dificil, mai ales dacă urmezi recomandările pe care le-am pregătit pentru tine!

1. Usucă și depozitează caiacul după fiecare utilizare

Primul lucru pe care îl ai de făcut atunci când revii la țărm este să golești bine caiacul gonflabil Itiwit. Ca să faci asta, este suficient să deschizi capacul de golire, care se regăsește în partea laterală din spate, în exterior și să menții caiacul în poziție verticală pentru a evacua toată apa.
Odată ce operațiunea a fost realizată, dezumflă caiacul (scaunele pot rămâne fixate), pliază cele două laturi una peste alta și rulează-l, fără să pui presiune pe pliuri.
După ce ajungi acasă, depliază-l și spală-l cu apă dulce, apoi lasă-l să se usuce înainte de a-l plia la loc.
Pentru o uscare optimă, scoate fiecare componentă și pune-o la uscat separat. Atunci când totul este uscat, asamblează caiacul, pliază-l și depozitează-l în rucsac. În acest fel, nu se va deteriora până la următoarea ieșire cu caiacul, chiar dacă este anul viitor.

Cum să montezi/demontezi caiacul gonflabil ITIWIT.

2. Schimbă piesele caiacului în caz de deteriorare

Caiacele gonflabile Itiwit au fost concepute în așa fel încât piesele de schimb să fie ușor înlocuite. Piesele de schimb pot fi comandate de pe decathlon.ro sau în magazinul Decathlon și le poți schimba chiar tu, urmărind videoclipurile noastre explicative.
– înotătoarele
– valvele de umflare
– scaunele (cu husă sau cameră)
– camerele laterale ale caiacului
– cameră podea
– material textil podea
– rucsac de transport

3. Repararea caiacului gonflabil

Caiacele gonflabile sunt concepute din 3 camere principale (două laterale și podeaua). Aceste camere se află în structura textilă externă, care oferă protecție împotriva șocurilor și abraziunii. Totuși, se poate întâmpla ca una dintre camere să fie înțepate de un obiect ascuțit (dar nu îți face griji, caiacul este conceput pentru a putea fi utilizat chiar și cu 2 camere din 3). Șina înotătoarei se poate îndoi, de asemenea, în caz de șoc, prin lovirea unei stânci sau din cauza unei explozii puternice de la căldură. Se poate repara rapid și simplu, acasă, fără să fie necesară aducerea produsului în magazinul Decathlon!