Marca Oxelo a conceput trotineta B1 este pentru a face mersul pe trotinetă accesibil copiilor de vârste mici.

Concepută cu ajutorul unui medic psihomotrician, trotineta B1 îi va permite copilului să stăpânească mersul pe trotinetă și îl va ajuta să evolueze, pentru utilizarea ulterioară a unei trotinete cu 2 roți.

Urmând recomandările din această fișă practică, vei ști cum să îți înveți copilul să descopere care este piciorul de sprijin pe trotinetă.

PE CE PICIOR TREBUIE SĂ SE SPRIJINE COPILUL PE TROTINETĂ?

Ai constatat, probabil, că cel mic nu și-a ales încă piciorul de sprijin atunci când merge pe trotinetă, ci schimbă piciorul în funcție de situație, de direcție etc. Nu e cazul să-ți faci griji, pentru că acestea sunt etape naturale în evoluția psihomotorie a copilului tău.

Urmează recomandările medicului psihomotrician consultat de noi, pentru a ști cum să îți ajuți copilul să aleagă piciorul de sprijin pe trotinetă.

RECOMANDĂRI PRACTICE

1. Copilul este în picioare, cu picioarele despărțite la nivelul bazinului. Plasează-te în spatele lui și împinge-l foarte ușor. Poți observa astfel care este primul picior pe care copilul îl duce înainte. Acesta ar fi piciorul său de sprijin pe trotinetă.

2. Spune-i copilului să tragă cu piciorul într-o minge. Piciorul opus celui care lovește mingea este piciorul său de sprijin pe trotinetă.

3. Spune-i copilului să sară într-un picior. Piciorul pe care sare (cel care rămâne la sol) este piciorul său de sprijin pe trotinetă.

Este posibil ca răspunsurile copilului tău să varieze de la un test la altul sau de la un moment la altul, pentru că acesta își caută încă lateralitatea. În acest caz, propune-i să poziționeze pe trotinetă piciorul care a avut cele mai multe răspunsuri și reia testele câteva săptămâni mai târziu.

Descoperă trotineta B1

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020