CUM GĂSIȚI PEȘTII MARI?

Cum găsiți peștii mari?

Înainte de a vă orienta spre specimenele mari de crap, trebuie întâi să îi găsiți. Însă, aceasta nu este neapărat adevărat. Deseori, peștii adulți au un comportament diferit față de puieți.

Ce înseamnă un crap mare?

Visați să bateți recordul dar nu o să uitați niciodată prima captură. De cele mai multe ori este o captură mică, dar aceasta e cea pe care nu o veți uita. O captură de 10 kg este una mare și prinderea ei vă va aduce o mare satisfacție. Pentru a ajunge la această greutate, acest pește a înfruntat multe pericole în banc. Bancul se reduce pe măsură ce apar diverse boli dar și pentru că se realizează capturi. Așadar, prinderea unui pește adult, de mai mult de 20 kg, merită tot repectul!

Unde să puneți monturile?

Peștii adulți sunt mai mult expuși pericolelor în procesul de căutare al hrănii.  Ei găsesc hrană variată însă vor să fie în siguranță.    Așadar, este ideal să pescuiți între 2 zone de alimentare.    Aceste zone sunt mai ușor de reperat în râu sau fluviu, deoarece crapii se hrănesc în general înotând împotriva curentului.   De asemenea, s-a observat că specimenele mari se ascund în apele mai adânci;    desigur, pentru mai multă siguranță.

Cum deja sunteți într-o zonă de alimentare, nu este necesar să utilizați cantități mari de momeală.    Așadar, acordați mai multă atenție calității și vizibilității momelii.    Vă recomandăm să utilizați momeala ce se diseprsează pe fundul apei.   De exemplu, puteți folosi săculeții solubili.

Cantitățile mai mari de momeală atrag specimenele mai mici din banc, ceea ce declanșează și lupta dintre ei.   Peștii adulți rămân departe de această zonă.   Ei revin la final și consumă resturile.    În acest caz, vă recomandăm să vă puneți monturile cu grijă, discret, la periferia acestei zone.

Ce montură să folosiți pentru a prinde pești mari?

Pentru a prinde pești mari, trebuie să utilizați și momeală de dimensiuni mari.    Puteți începe cu boilies de 24mm.    Unii pescari chiar aleg boilies mai mari de 35 mm sau combină 2 tipuri de boilies de dimensiuni mari pentru a prinde cea mai mare captură.  ".

Sfat Caperlan:   Atenție la soliditatea monturii atunci când doriți să prindeți pești mari.   Verificați nodurile și gradul de ascuțire al cârligelor!

De asemenea, vă recomandăm să verificați ca montura să fie realizată corect.   Montura trebuie să arate cât mai bine și cârligul să fie ascuțit.    De ce?   Deoarece peștii mari sunt neîncrezători și scuipă montura de mai multe ori înainte să o mănânce.
Vă recomandăm montura bulgăre de zăpadă deoarece combinația unui boilies dens și plutitor face momeala neutră și o transformă în același timp într-o capcană foarte bună.  Mai mult, e mai ușor de reperat deoarece plutește.

Boilies plutitor trebuie să fie pus la sfârșit pentru ca montura bulgăre de zăpadă să funcționeze.

Iată câteva sfaturi pentru a vă crește șansele de a prinde pești mari. Desigur, șansele cresc cu cât cunoașteți mai bine apa în care pescuiți. De aceea iazurile cu crapi mari atrag atât de mulți pescari!
Nu uitați să împărtășiți sfaturile și cu ceilalți pescari și să ne etichetați în postările voastre cu #Caperlan.