ALEGEREA UNUI ROD POD

Cum alegi un rod pod

Un rodpod reprezinta un suport pentru lansete, pe care putem sa montam si avertizori sonori (senzori) si vizuali (swingere,hangere sau bambine).
In functie de tipul lansetelor folosite, putem folosi un rodpod adaptat nevoilor noastre.

 Tipuri de suporti

În pescuitul crapului, majoritatea pescarilor folosesc suporti pentru lansete  de tip rod pod. Atunci când situația o cere sau reprezintă un avantaj,se pot folosi suporți de tipul picheților, însă despre asta vom vorbi într-un alt articol.

Rod pod-uri

Un rodpod reprezintă un suport pentru lansete, pe care putem să montăm și avertizori sonori (senzori) și avertizori vizuali (swingers,hangere sau bambine).
În funcție de tipul lansetelor folosite, putem folosi un rodpod adaptat nevoilor noastre.

ALEGEREA UNUI ROD POD

Rod pod 100

Rod Pod-ul 100, este un rod pod universal, ușor de montat și foarte practic. Are o distanță suficient de mare între posturi, astfel încât se poate folosi și cu mulinete de mărime mare (Big Pit). Este prevăzut  cu buzzbar de 3 posturi și ocupă un spațiu foarte mic la transport. Are o lungime totală de 80 cm, o greutate de 1,5 kg iar distanța dintre posturi este de 18 cm.

ALEGEREA UNUI ROD POD

Rod pod 500 compact

Este un rod pod foarte compact, ușor de montat și stabil. Acesta este prevăzut  cu buzz-bar pentru 3 lansete, însă poate fi folosit cu ușurință  și pentru 2 lansete. Este o alegere bună pentru pescarii de feeder, însă se potrivește foarte bine și pentru lansetele de crap, în special cele de 12” (3,60 m). Ocupă foarte puțin spațiu atunci cand este strâns. Are o lungime maximă de 74 cm iar distanța dintre posturi este 19 cm pentru față și 17,5cm pentru spate.

Dimensiuni husă de transport: 63 cm x 19 cm x 8 cm.

ALEGEREA UNUI ROD POD

Rod pod 500

Este un rod pod de dimensiuni mici, echipat cu buzz-bar de 3 posturi. Se potrivește foarte bine cu lansetele de crap de 12” (3.60 m) dar poate fi folosit foarte ușor și pentru pescuitul la feeder. Distanța dintre posturi este de 18 cm. Are o lungime maximă de 83 cm și o înălțime maximă de 51 cm. 

Dimensiuni husă de transport: 56 cm x 17 cm x 10 cm.

Datorită picioarelor reglabile, acesta se poate adapta cu ușurință oricărui tip de teren.

ALEGEREA UNUI ROD POD

Tripod 500 

Așa cum putem observa și din numele lui, rod pod-ul 500 este un tripod, un rod pod cu 3 picioare spre deosebire de celelalte  modele din gamă. Marele avantaj al unui tripod este faptul că se asamblează  mult mai repede, picioarele acestuia fiind deja montate și puse pe poziție. 

Datorită sistemului de tripod, acesta este foarte polivalent, putând fi instalat în orice poziție. Este foarte apreciat datorită faptului că lansetele se pot poziționa cu vârful în sus, sau jos de tot.

Pentru o stabilitate maximă, acesta trebuie așezat cu piciorul central spre lansete, iar celelalte două în spate. Evităm astfel deplasarea acestuia în cazul unor trăsături puternice.

ALEGEREA UNUI ROD POD

Acesta vine echipat cu buzz-bar de 3 posturi, iar distanța dntre posturi este de 17 cm. Se potrivește foarte bine atat cu lansetele de 12 ” (3,60 m) dar și cu lansetele de 13” (3,90 m). Un mare avantaj al acestuia îl constituie faptul că poate fi adaptat pentru 4 lansete, folosind un buzz-bar cu 4 posturi Caperlan. 

Poate fi ridicat la 80 cm și are o lungime maximă de 127 cm. Greutatea totală este de 3 kg.

Pentru o liniaritate maximă, acesta este dotat cu un bolboc iar în partea de jos este prevăzut cu de un cui, pentru a-l putea face mult mai stabil, folosind o greutate în caz de furtună sau vant puternic.
Sistemul de reglare este unul rapid, astfel încât, se poate regla de la poziția sus-jos în doar cateva secunde.

ALEGEREA UNUI ROD POD

Rod pod 900

Reprezintă vârful de gamă în materie de rod pod-uri. Este prevăzut cu  cu buzz-bar cu 3 posturi. La fel ca  modelul anterior, acesta poate fi adaptat la buzz bar cu 4 posturi, sau 2 posturi folosind un buzz-bar Caperlan. Distanța între posturi este de 18 cm.

Se potrivește foarte bine atât cu lansetele de 12” (3,60 m) dar și cu lansetele de 13” (3,90 m).

Picioarele sunt reglabile atât pe lungime dar și ca poziție față spate, astfel încât poate fi transformat cu ușurință într-un quadripod, fiind astfel mult mai stabil. 

ALEGEREA UNUI ROD POD

De asemenea, acesta este prevăzut  cu 2 extensii de 70 cm pentru picioare, putând fi configurat în poziția “sky” cu vârful lansetelor în sus.
Se poate regla pană la o lungime maximă de 119 cm, iar picioarele sunt reglabile de la 37 cm la 66 cm, fără extensii. 

Are o greutate totala de 3,6 kg.

Dimensiunile de transport sunt 75 cm x 20 cm x 10 cm iar husa este hidrofobă.

ALEGEREA UNUI ROD POD

Alin galbenu

Ambasador caperlan

Pasionat de Pescuitul la Crap