Cum alegi ceasul cardio-gps pentru alergare?

Cum alegi un ceas gps?

Ceasul GPS a devenit, în doar câțiva ani, un asistent esențial pentru alergătorii care au nevoie să-și monitorizeze efortul și să-și îmbunătățească antrenamentul. Datorită funcționalităților sale, acesta măsoară detaliat și cu precizie performanțele, care permit fiecărui sportiv să-și atingă obiectivele. Conectivitatea permite o analiză aprofundată a fiecărei sesiuni de sport și o prezentare a evoluției pe care o are alergătorul.

Destinate inițial alergătorilor, ceasurile cardio-GPS au fost folosite și pentru alte sporturi, precum ciclismul și drumeția: astfel, acum vorbim de un ceas GPS multisport. Acesta este destinat tuturor celor care vor să-și depășească limitele, oferind măsurători precise și detaliate ale performanțelor.

Ceas cardio-gps pentru alergare sau ceas cardio-gps multisport?

Dacă practica ta sportivă este axată în special pe alergare, se recomandă alegerea unui ceas cardio-GPS pentru alergare. Odată activat modul GPS, ceasul îți va oferi tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți monitoriza sesiunile de sport și pentru a progresa în alergare.

Pe de altă parte, dacă practici sporturi complementare, cum ar fi drumeția, înotul, ciclismul sau chiar triatlonul, poți opta pentru un ceas cardio-GPS multisport. Mai complex, acesta este prevăzut cu senzori sau algoritmi suplimentari care permit măsurarea altitudinii, a sesiunii de înot sau se pot chiar conecta cu senzorii bicicletei.

Ceas GPS Alergare

Ceasuri cardio-gps pentru alergare

Toate ceasurile cardio-GPS pentru alergare măsoară viteza, distanța parcursă și ritmul cardiac (cu centură cardio sau senzor la încheietură). Ceasurile ”cardio” sunt dedicate măsurării ritmului cardiac: acestea permit urmărirea cu precizie a bătăilor pe minut și monitorizează zonele de efort, dar nu sunt prevăzute cu GPS, pentru a măsura viteza și distanța.

Alegerea ta va fi în principal ghidată de către obiectivul pe care îl ai: pregătirea unei competiții sau progresarea cu ajutorul posibilităților de a programa un antrenament fracționat sau  de a-ți găsi ritmul, datorită calculării zonelor de efort.

Fracționat simplu: permite programarea unui antrenament simplu, de tip acțiune/repaus, pe timpi sau distanță.

Fracționat avansat: permite programarea antrenamentelor mai intense, de tip piramidă, care alternează fazele de acțiune/repaus, pe timpi și distanță sau care vizează anumite zone țintă.

Calcularea zonelor de efort (cardio): permite cunoașterea ritmului cardiac din timpul efortului. Îți poate indica în ce zonă te afli: încălzire, zonă de confort, anduranță, rezistență. Ideală pentru persoanele care doresc să-și cunoască ritmul cardiac, pentru a-și găsi ritmul potrivit de alergare!

Smartwatch /Ceas GPS/ GPS Drumeție/ Ceas Cardio GPS/ Ceas GPS Alergare

Ceasurile gps multisport

Ceasurile cardio-GPS multisport dispun de aceleași tipuri de măsurători precum cele pentru alergare, dar cărora li se adaugă monitorizarea altor tipuri de sporturi. Astfel, poți alege din diferitele funcții sportive propuse:

Altimetru barometric: altimetrul barometric permite măsurarea altitudinii sau a denivelărilor +/-. Foarte util pentru activitățile de drumeție sau trail running.

Monitorizarea sesiunii de înot: Există 2 modalități de monitorizare a sesiunii de înot: în piscină sau în ape libere. În primul caz, ceasul măsoară lungimile și deduce distanța în funcție de lungimea bazinului. În al doilea caz, GPS-ul este cel care măsoară înotul în ape libere.

Mod triatlon: acesta permite măsurarea etapei de înot, de ciclism și de alergare, ținând cont de fazele de tranziție.

Ceas GPS Multisport

Alte criterii de alegere

Autonomie : Un ceas GPS pentru alergare cu o autonomie bună este, înainte de toate, echivalentul confortului. Cu cât autonomia este mai mare, cu atât mai puțin îți vei face griji de a-l pune la încărcat. Este asigurarea unui ceas întotdeauna gata de utilizare. O autonomie bună a unui ceas multisport va permite monitorizarea sesiunilor foarte lungi de sport, sesiunilor de trekking, ultra trail sau triatlon pe distanțe lungi.

Funcții de conectare: notificări smartphone, streaming de muzică, plată fără contact și trimiterea mesajelor de alertă în caz de accident. În prezent există numeroase funcții de conectare, pentru a-ți simplifica viața de zi cu zi sau pentru a-ți îmbunătăți practica sportivă.