Cum alegi ochelarii de înot? Sfaturi de care să ții cont

Invata de la specialistii nostri cum sa alegi ochelarii de inot potriviti pentru tine, in functie de dimensiune, frecventa de utilizare si tipul de inot practicat.

CUM ALEGI OCHELARII DE ÎNOT

Conform tuturor specialiștilor, ochelarii de înot joacă un rol esențial în viața oricărui practicant. Alături de restul echipamentului, aceștia trebuie să fie purtați, indiferent dacă urmează să intri într-un bazin, într-o piscină sau în apă adâncă. Astfel, vei avea parte de o mulțime de beneficii.

Iar vestea și mai bună este că marii producători au deja pregătite nenumărate modele pentru tine, fie că practici acest sport la nivel ocazional, fie de performanță. Tocmai de aceea, este esențial să înveți cum să îți alegi perechea potrivită.

1. De ce este important să folosești ochelari de înot?

Înainte să alegi, informează-te! Nu te baza doar pe sfaturile specialiștilor și convinge-te singur de funcționalitățile pe care le are produsul respectiv. Așadar, înainte să faci o alegere pentru ochelari de inot, află toate avantajele.

- Vei putea sta cu ochii deschisi sub apă, fără să existe nici cel mai mic disconfort. Astfel, înotul va deveni mult mai plăcut. De exemplu, într-un loc aglomerat, te vei putea feri cu ușurință de oamenii din jur sau vei putea vedea frumusețile subacvatice;
- Te vei proteja de eventualele bacterii existente în apă, iar riscurile de a dezvolta o infecție vor fi diminuate;
- Vei căpăta mai multă viteză și vei avea șanse mai mari să ieși pe primul loc în competiții. 

CUM ALEGI OCHELARII DE ÎNOT
CUM ALEGI OCHELARII DE ÎNOT

2. CRITERII PENTRU ALEGEREA OCHELARILOR DE ÎNOT

Oricât de simplu ar putea părea la început să identifici perechea de ochelari care ți se potrivește,trebuie să ții cont de următoarele criterii esențiale:  

CUM ALEGI OCHELARII DE ÎNOT
CUM ALEGI OCHELARII DE ÎNOT? SFATURI DE CARE SĂ ȚII CONT

3. Cum te asiguri că ai ales ochelari de înot de calitate

Fie că alegi o pereche de ochelari de înot pentru copii, sau un model pentru adulți, produsul respectiv trebuie să asigure confort în utilizare și să se adapteze tipului de înot practicat. Știi că ai ales o pereche de ochelari foarte buni, atunci când:

Mărimea ochelarilor se potrivește pe tipul și forma feței, doar la o simplă fixare a lentilelor, fără a utiliza elasticul cu care sunt prevăzuți. Dacă formează efectul de ventuză și nu cad, înseamnă ca aceea este mărimea care ți se potrivește.

Materialele ochelarilor de înot sunt confecționate din materiale calitative.  Întotdeauna, lentilele sunt confecționate din policarbonat, însă ai grijă să fie unul cât mai de calitate, asemănător cu cel folosit pentru ochelarii cu dioptrii, iar curelele trebuie să fie realizate din silicon sau cauciuc. 

Lentilele ochelarilor pentru înot sunt adaptate în funcție de nevoia practicantului: spațiul în care înoată, temperatura din mediul respectiv, gradul de luminozitate / umiditate, nivelul de pregătire pe care îl deține.