Cum alegi mingea de fotbal?

Cum alegi mingea de fotbal în funcție de cele mai importante criterii identificate de noi? Află acum mai multe informații importante pentru stilul tău de joc!

Cum alegi mingea de fotbal?

Ai putea crede că mingea de fotbal este un produs universal, ce diferă de la un model altul doar prin cromatică și elementele de design.
De fapt, alegerea inspirată a unei mingi de fotbal se realizează în funcție de numeroase criterii, ce țin materialul acesteia, tipul de cusătură sau dimensiuni.
Îți oferim în cele ce urmează un ghid complet pentru achiziționarea online a unui astfel de produs de pe Decathlon.ro! Iată cum alegi mingea de fotbal în mod corect:

Cum alegi mingea de fotbal?

Ce mărime are o minge de fotbal?

Mingile de fotbal sunt pe mărimi, asociate anumitor circumferințe (cm). Această informație este foarte utilă pentru alegerea unui produs potrivit pentru joaca celor mici, sau pentru orele de fotbal de la balon, privind mai departe de brand sau cromatică. Așadar, iată ce spune mărimea unei mingi de fotbal despre dimensiunile și utilitatea acesteia:

Cum alegi mingea de fotbal?
Cum alegi mingea de fotbal?

Tipuri de material pentru mingea de fotbal

Există 3 materiale preferate de producătorii mingilor de fotbal, datorită calităților deosebite pe care le oferă, ce garantează un control mult mai bun al balonului, în timpul jocului:

Cum alegi mingea de fotbal?

Cum alegi o minge de fotbal de calitate?

Iată o serie de alte criterii pe care le poți lua în calcul, atunci când îți dorești să alegi o minge de fotbal calitativă, pentru tine sau copilul tău:

Materialul camerei de la interior
Camera unei mingi de fotbal este, de obicei, realizată din latex sau butil. Îți recomandăm mingi de fotbal realizate din latex, deoarece sunt mai moi decât cele din a doua categorie și asigură o retenție mult mai bună a aerului.

RECOMANDARE: mingile de fotbal se umflă la o presiune de 60-110 kPA.

Tipul de suprafață pe care se joacă
Cu atât de multe tipuri de mingi de fotbal, poate fi chiar dificil să alegi modelul potrivit pentru nevoile tale. Nu și dacă îți construiești decizia în jurul unor criterii, așa cum sunt cele despre care vorbim acum.

Iată încă unul: tipul suprafeței de joc. Citește mai multe informații în pagina produsului de care ești interesat, pentru a afla ce tip de suprafață este compatibilă cu mingea pe care dorești să o comanzi online de pe decathlon.ro: gazon natural, gazon artificial, suprafață dură, nisip etc

În cazul în care preferi să joci fotbal pe gazon artificial, îți recomandăm un balon mai rezistent, cu înveliș exterior, ce asigura o durată mai mare de viață, așa cum este poliuretanul.
Dacă joci fotbal în sală, îți recomandăm o minge de dimensiuni mai reduse - nr. 2 sau nr. 3. Pentru plajă, ai nevoie de o minge ușoară, așadar, poți opta pentru una cu o cameră din latex.

Cum alegi mingea de fotbal?