CUM ALEGEM O MINGE DE RUGBY ?

Cum alegem o minge de rugby ?

DECATHLON vă oferă câteva sfaturi: Alegerea mingei se face în funcție de nivelul și vârsta jucătorilor.

Un antrenament bun de rugby nu poate fi făcut fără o minge care se potrivește cel mai bine cu nivelul vostru. Veți avea nevoie să acordați atenție mediului, nivelului și vârstei jucătorilor.

Mingea în funcție de nivelul vostru

MINGEA PENTRU AMATORI, CARE PRACTICĂ DE PLĂCERE
Mingi pentru a juca pe orice suprafață:

Pentru a juca pe orice suprafață, aveți nevoie de mingi foarte rezistente cu o structură din cauciuc și spumă. O minge mai puțin traumatizantă pentru practicanții de orice vârstă.

MINGEA CLUB
Pentru rugby  (rugby academic), vă sfătuim să alegeți mingi rezistente formate dintr-un înveliș ce asigură menținerea formei mingii. Există diferite mărimi de mingi: pentru cei mici, alegeți o minge de mărime 3 (mai ușoară și mai ușor de mânuit de cei tineri). Pentru copii mai mari de 10 ani și femei optați pentru o mingie de mărimea 4. Pentru adulți, alegeți o minge de mărime 5. (mărimea mingii este scrisă pe ea).

ALEGEREA ÎN FUNCȚIE DE FABRICAREA MINGII CLUB
Nu toate mingile de club se fac în același mod. Panourile mingii pot fi cusute în moduri diferite. Cusute la mașină sau cusute manual pentru rezistență la uzură și o performanță îmbunătățită

PENTRU ÎNCEPĂTORI ȘI JUCĂTORI OCAZIONALI
Dacă sunteți la început, căutați o minge ludică pentru a juca cu mâna: alegeți o minge ușoară, cu aderență bună.

PENTRU A SE ANTRENA ȘI A JUCA MECIURI SĂPTĂMÂNALE
Dacă vă antrenați sau jucați meciuri regulate, căutați o mingie rezistenta ce garantează o umflare durabilă și confort în timpul jocului de mână sau de picior.

PENTRU A JUCA MECIURI ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ
Dacă jucați meciuri în fiecare săptămână, căutați o minge potrivită atât pentru jocul de mână cât și pentru cel de picior. În acest caz, vă sfătuim să alegeți o minge mai grea, echilibrată, pentru o mai bună precizie și pentru o lovitură excelentă.
Clément

INGINER DE PRODUS MINGE DE RUGBY
Atunci când învățați, este important să vă concentrați asupra rezistenței mingii. Începătorii se vor putea orienta spre mingi mai mici sau chiar mai puțin traumatice, concepute special pentru ei.

CUM ALEGEM O MINGE DE RUGBY ?