COAFURA CICLISTEI: TRUCURILE ȘI PONTURILE NOASTRE

Coafura ciclistei: trucurile și ponturile noastre

COADA DE CAL PE BICICLETĂ COADA ÎMPLETITĂ SUB CASCĂ COCURI, CASCHETE, BANDANE ȘI BENTIȚE DAR BRETONUL ?

Pantaloni de ciclism, check ! ✅

Mănuși, check ! ✅

Ești în sfârșit gata de ieșirea cu bicicleta !

Însă înainte de a pleca mai ai ceva de făcut: să îți prinzi părul. Și echipată cu prețiosul tău elastic – cel pe care îl colecționezi în nenumărate exemplare pentru a-ți prinde și a-ți desprinde coama neîmblânzită – ai chiar mai multe opțiuni decât ar părea în ceea ce privește coafura. Iată câteva trucuri pentru a îmbina stilul cu confortul.

COAFURA CICLISTEI: TRUCURILE ȘI PONTURILE NOASTRE

Coada de cal pe bicicletă

Cele care se vor recunoaște aici (și sunt destul de multe) vor spune că asta e baza: coada de cal, care e simplu și rapid de realizat. În doi timp și trei mișcări – ai rezolvat ! Și apoi coada de cal se potrivește perfect cu purtarea căștii. Însă pe bicicletă sunt câteva variante care îți pot îmbunătăți confortul și vizibilitatea.

Poți opta să îți faci coada de cal pe dreapta sau pe stânga (cu o cărare drăguță în lateral în tendințe). Dacă porți vestă de competiție, în felul acesta va rămâne vizibilă (recunoaște că nu te gândiseși la asta …).

Ai chef de o coadă de cal înaltă ? Cu casca, o asemenea coafură ți se pare de-a dreptul imposibilă … Soluția ?

Grație anumitor modele de căști care vin cu deschideri în partea din spate (și îndeosebi casca ponytail), este posibilă combinarea unei cozi de cal înalte cu ieșirea cu Rockrider. Este de asemenea o soluție bună pentru fetele care au un side-cut… Pe scurt, o ieșire cu stil și în siguranță!

COAFURA CICLISTEI: TRUCURILE ȘI PONTURILE NOASTRE

Coada împletită sub cască

Dacă te tentează mai puțin coada de cal, optează pentru împletitură. Îți va da un aer la fel de feminin.

În afară de aspectul estetic, această coafură are și un veritabil aspect practic: coada împletită previne formarea nodurilor! Casca nu te va împiedica să-ți faci una sau două. Dimpotrivă, coada împletită se ascunde perfect sub fes ! Însă ai grijă să-ți eliberezi urechile pentru a continua să auzi zgomotele din jur. Asigură-te că strângi bine coada / cozile împletite : această coafură va fi într-adevăr mult mai puțin practică dacă începe să se desfacă … Așadar fii sigură că mai răsucești o dată elasticul cu care o prinzi.

COAFURA CICLISTEI: TRUCURILE ȘI PONTURILE NOASTRE

Cocuri, caschete, bandane și bentițe

Cocul lăsat pe ceafă este foarte elegant. Și se adaptează unei ieșiri cu mountain-bike-ul sau cu bicicleta de stradă dacă vrei să-ți ții perfect sub control podoaba capilară. Desigur, vei prefera rezistența esteticii. Pentru că vibrațiile vor face cocul tău din șuvițe fine aranjate și lăcuite să se desprindă în scurt timp …

Poți opta de asemenea pentru o cască, față sau spate, cu viziera în partea de sus sau de jos. Există în toate variantele de culori: unele poartă chiar și mesaje. Aceste accesorii vor avea meritul de a vă menține perfect coafura …

Bandanele și bentițele, care vor împiedica părul să te încurce în timpul ieșirii, pot fi aliatele tale atât vara, cât și iarna. Un mic truc : în timpul verii, cănd temperaturile sunt foarte ridicate, le poți înmuia în apă pentru a beneficia de un pic de prospețime în plus. Apoi, iarna, bandana îți va ține de cald la cap.

COAFURA CICLISTEI: TRUCURILE ȘI PONTURILE NOASTRE

Dar bretonul ?

Bretonul … Preocuparea multora dintre noi. Trebuie să recunoști că atunci când facem sport bretonul nu e întotdeauna prietenul nostru. Ideal este să-l ridici și să-l prinzi cu o agrafă de păr. Însă aceasta poate crea disconfort pe distanțe lungi. În acest caz, poți pur și simplu să-ți așezi casca desfăcută pe cap și să fixezi dedesubtul ei șuvițele care ies pe afară, apoi sa închizi casca.

Coadă de cal, cozi împletite, coc … Fiecare are stilul ei! Însă dacă vrei să rămâi feminină în timpul ieșirii cu bicicleta, există suficiente opțiuni. În orice caz, nu ezita să încerci mai multe opțiuni până o găsești pe cea care te aranjează cel mai bine. Indiferent de situație, și chiar dacă poți modifica după bunul plac coafura, purtarea căștii rămâne absolut obligatorie!

Pentru a-ți găsi modelul potrivit în materie de căști și a vedea cum poți să conciliezi coafura cu echipamentul de securitate, acesta e locul în care se pot informa adepții mountain-bike-ului sau ai bicicletei de șosea.

Dar tu cum te coafezi cand ieși cu bicicleta? Așteptăm să ne împărtășești trucurile și ponturile tale