CINCI BENEFICII ALE FOTBALULUI

Cinci beneficii ale fotbalului

ÎMBUNĂTĂȚIŢI-VĂ REZISTENȚA CU AJUTORUL FOTBALULUI FOTBAL: CREŞTE RITMUL ÎN ALERGARE BENEFICIILE FOTBALULUI PENTRU CORPUL DUMNEAVOASTRĂ

Care sunt avantajele fotbalului pentru sănătatea dumneavoastră? Vă prezentăm aici 5 beneficii ale jocului de fotbal atât pentru cei mari, cât si pentru cei mici.
Fotbalul este un sport simplu și accesibil tuturor la prima vedere. Dincolo însă de a fi doar un sport cu mingea, este o activitate care vă creşte rezistența fizică şi antrenează frecvenţa cardiacă, prin specificul acestui sport, care presupune reprize repetate de efort intens.
Gesturile și tehnica fotbalulu vă permit, de asemenea, să progresați în coordonare si să vă tonifiaţi musculatura.
Un sport colectiv complet, fotbalul vă oferă  numeroase beneficii şi pentru a progresa mental!

CINCI BENEFICII ALE FOTBALULUI

 1.Îmbunătățiţi-vă rezistența cu ajutorul fotbalului

Dacă toata lumea admiră jocul de pe teren, rezistența o îmbunătățiți, în principal, datorită curselor rapide şi a deplasării constante pe teren.
Un adult aleargă aproape 10 kilometri în timpul unui meci pe teren de 100 de m, dacă ţinem cont de durata standard a unui meci de fotbal (90 de minute).
Practicate în mod consecvent, meciurile și antrenamentele de fotbal vă permit să vă îmbunătățiți semnificativ capacitățile cardiace și respiratorii.

CINCI BENEFICII ALE FOTBALULUI

2.Fotbal: creşte ritmul în alergare

Tempo-ul unui meci de fotbal reprezintă orice altceva în afară de monotonie. În fotbal, contează ritmul jocului !
Dacă alergați în timpul unui meci de fotbal, nu este vorba tocmai de un antrenament de jogging! Dacă nu vă petreceți jocul pe banca de rezerve, lucru pe care nu vi-l dorim, veți trăi în timpul meciului numeroase modificări ale ritmului de joc.
Ca jucător, în funcție de poziție, veţi avea parte de numeroase mişcări înainte şi înapoi, mai ales dacă jucaţi la mijlocul terenului, aripă sau fundaş lateral, poziţiile care sunt, în principiu, cele mai solicitante din punct de vedere fizic.
Ritmul jocului evoluează în permanenţă si dacă nu vrei să fii lăsat pe dinafară, cu siguranţă va trebui să te adaptezi, iar efortul depus va fi unul considerabil.
Repetarea permanentă a sprinturilor vă va permite să vă îmbunătățiți abilitățile de rezistență și anduranță.

CINCI BENEFICII ALE FOTBALULUI

3. Beneficiile fotbalului pentru corpul dumneavoastră

Fotbalul vă lucrează abilitățile fizice în întregul lor ansamblu. Deci relaxați-vă, accelerați și țineți-vă echilibrul!
În fotbal, nu foloseşti doar picioarele!
La fel ca multe alte sporturi de echipă, fotbalul vă solicită întreg organismul.
Dacă sunteţi portar sau în jocul aerian, vă solicitați echilibrul.
Datorită curselor și sprinturilor, lucrați la viteza dumneavoastră, care este una din caracteristicile acestui sport.
În cele din urmă, practicarea unui sport cu mingea, fără mâini, vă îmbunătățește foarte mult coordonarea!

CINCI BENEFICII ALE FOTBALULUI

4.Beneficiile colective ale fotbalului

Fotbalul vă ține în formă, atât fizic cât și mental. Şi pentru a rămâne în formă, rămâneți în formație!
Fotbalul este o poveste despre echipă.
Fie că este 4-4-2, 4-3-3 sau 3-5-2 , fotbalul apelează la spiritul de echipă și la solidaritatea dumneavoastră. Respectul pentru obiectivul comun și pentru coechipieri, precum şi comunicarea pe teren vă întăresc şi dezvoltă spiritul de echipă. Este un sport care vă învață că potențialul și calitatea unui colectiv cântăresc mai mult decât etalarea talentului şi a performanţelor individuale.
Într-o echipă bine închegată, cu un spirit colectiv bine pus la punct, puteți câștiga împotriva unei echipe mult mai puternice decât a voastră.

CINCI BENEFICII ALE FOTBALULUI

5.Fotbal: beneficii tehnice și fizice

Tehnică, tonifiere și fizic: corpul tău profită în tot ansamblul său de pe urma fotbalului.
Datorită fotbalului, lucrați la o serie întreagă de mișcări și gesturi tehnice care încurajează progresul fizicului dumneavoastră.
Mai întâi de toate, alergatul și controlul mingii cu picioarele în același timp îmbunătățește foarte mult coordonarea dumneavoastră! Cursele, salturile și pasele vă permit să vă întăriți coapsele, muşchii fesieri și abdominali.
În plus, numeroasele gesturi tehnice vă favorizează propriocepția și flexibilitatea.
Reflexele, anticiparea și agilitatea sunt unele dintre calităţile pe care le stimulaţi cel mai mult, indiferent de poziţia din teren.