1. Beneficiile sporturilor de iarnă pentru sănătate
Cei care aleg să facă sport și în lunile de iarnă, au parte de beneficii variate atât la nivel mental, cât și la nivel fizic. Activitățile fizice pe care le vom analiza puțin mai târziu implică un efort fizic considerabil, într-un cadru natural perfect pentru practicarea acestora.
Iată de ce este bine să faci sport iarna:
Expunerea la lumină naturală îmbunătățește starea de spirit. Iarna, există un risc mai mare de a te confrunta cu simptomele specifice depresiei sezoniere, din cauza carenței de vitamina D. Aceasta este produsă de organism prin expunerea la soare și contribuie la asimilarea calciului, proces esențial pentru sănătatea sistemului osos.
Menținerea unei greutăți optime. Efortul fizic susținut în acest interval de timp îți permite să arzi mult mai ușor caloriile pe care le-ai putea asimila, pe baza meniului specific Sărbătorilor. Astfel, la finalul concediului de iarnă, kilogramele în plus nu vor mai reprezenta o problemă pentru tine.
Asigurarea unui tonus muscular excelent. Sporturile de iarnă te solicită mai mult, comparativ cu activitățile fizice pe care le desfășori în perioada caldă. În primul rând, echipamentul utilizat are un număr considerabil de kilograme, iar pe alocuri, solul instabil implică un efort crescut al corpului. Astfel, grupele de mușchi sunt antrenate în fiecare zi.
Stimularea sistemului cardiovascular. Nu doar sistemul muscular are de câștigat în urma efortului depus, ci și sistemul de vene și artere al organismului. Sporturile de iarnă sunt activități fizice anaerobe, ce facilitează transportul optim de oxigen în sânge, favorizând astfel creșterea nivelului de rezistență, coordonarea și stabilitatea.
Petrecerea unor momente frumoase alături de cei dragi. Sporturile de iarnă au și o componentă socială importantă, deoarece îți permit să fii alături de membrii familiei tale, sau de prieteni apropiați, într-un cadru ideal pentru momentele din vacanța de iarnă.