CELE MAI POPULARE JOCURI CU SĂGEȚI

Cele mai populare jocuri cu săgeți

Știai că există peste 30 de tipuri de jocuri cu săgeți? Cel mai cunoscut joc este clasicul 501! Descoperă, mai jos, și alte jocuri distractive, ideale pentru perioada în care trebuie să stăm acasă și nu numai!

CELE MAI POPULARE JOCURI CU SĂGEȚI

301 reprezintă numărul de puncte cu care începe fiecare jucător. Câștigă cel care ajunge primul la 0 puncte. Dacă un jucător obține un scor peste 0, acesta nu se contorizează. De exemplu, dacă un jucător are nevoie de 32 de puncte pentru a ajunge la 0, dar marchează 20, 8 și 10 (total 38), în tura următoare pornește de la 32. În timpul jocului, puteți alege varianta double in / double out (double out se folosește cel mai frecvent).

-Double In – Trebuie să marchezi o dublă înainte ca punctele să fie scăzute din total. Mai exact, scorul se contorizează doar dacă jucătorul a marcat o dublă.

-Double Out – Pentru a încheia jocul, trebuie să marcați o dublă. Mai exact, pentru a încheia jocul aveți nevoie de un scor par.

-Double In și Double Out – Pentru a începe contorizarea scorului, dar și pentru a încheia jocul, tebuie să marcați o dublă.

CELE MAI POPULARE JOCURI CU SĂGEȚI

2. Cricket (g08)

Este un joc de strategie, destinat atât începătorilor, cât și jucătorilor de nivel mediu. Un jucător poate să puncteze câmpurile care îl avantajează cel mai mult, poate chiar să își forțeze adversarii să țintească zonele care nu îi avantajează neapărat. Câștigă jucătorul care închide cât mai multe câmpuri adversarului, acumulând puncte în același timp.

Segmentele care contează în joc sunt de la 15 la 20, dar și interiorul și exteriorul zonei bulleye (centrul țintei). Pentru a deschide un câmp, jucătorul trebuie să îl lovească de 3 ori. După deschiderea unui câmp, un jucător poate sa puncteze în câmpul respectiv atâta timp cât acesta rămâne deschis. O lovitură dublă valorează cât 2 lovituri, iar lovitura triplă – cât 3 lovituri. Zonele pot fi deschise sau închise în orice ordine. O zonă deschisă se închide după ce este lovită de 3 ori. După închiderea unei zone, jucătorii nu mai pot acumula puncte dacă lovesc această zonă.

Câștigă cel care închide primul toate zonele și acumulează cel mai mare scor. Dacă un jucător a închis toate zonele, dar se află sub nivelul maxim de scor, trebuie să țintească în continuare zonele deschise. Dacă nu reușește să recupereze deficitul de puncte înainte ca adversarii să închidă zonele rămase deschise, cel dintâi pierde. 

CELE MAI POPULARE JOCURI CU SĂGEȚI

3. Round-the-clock 

Fiecare jucător țintește spre fiecare număr, de la 1 la 20 și spre centru, în sensul acelor de ceas. În fiecare tură, fiecare jucător are voie să lanseze 3 săgeți. Dacă săgeata atinge numărul corect, jucătorul va încerca să lovească următorul număr, respectând ordinea. Jocul se termină după aruncarea a 20 de săgeți. Un jucător trebuie să țintească o anumită zonă până când reușește să o lovească. Ținta va indica următoarea zonă care trebuie lovită. Jocul poate fi setat pe mai multe niveluri de dificultate:

ROUND-THE-CLOCK 5 – Jocul începe în zona n° 5

ROUND-THE-CLOCK 10 – Jocul începe în zona n° 10

ROUND-THE-CLOCK 15 – Jocul începe în zona n° 15

Scopul jocului nu este acela de a acumula puncte, de aceea lovirea zonelor centrale se contorizează doar ca lovituri simple.

CELE MAI POPULARE JOCURI CU SĂGEȚI

4. 5 Vieți

La începutul jocului, fiecare jucător are 5 vieți. Pentru a hotărî cine începe jocul, fiecare lansează câte o săgeată către țintă. Cel a cărui săgeată ajunge cel mai aproape de țintă va începe.

Scopul este de a obține un scor cât mai mare (la aruncarea a 3 săgeți) față de cel al jucătorului precedent. Să presupunem că scorul cumulat al jucătorului nr. 1 este 36, atunci, jucătorul nr. 2 trebuie să aibă un scor mai bun decât el. Dacă scorul obținut de jucătorul 2 este 32, următorul jucător trebuie să obțină mai mult de 32.

Primul jucător care rămâne fără vieți este eliminat. Pot participa mai mulți jucători. Pentru a nu-și consuma viețile, un jucător trebuie să obțină un scor mai mare decât cel precedent. Când un jucător este eliminat, ceilalți vor continua, până când în joc va mai rămâne 1 singur jucător.