Cele mai bune geci de iarnă: cum le alegi în funcție de climă și stilul caracteristic?

Dacă temperatura a scăzut drastic și sunt zile întregi de când soarele nu mai are puterea de a ridica prea mult mercurul din termometre, înseamnă că sezonul rece s-a instalat în totalitate și trebuie să-ți pregătești garderoba cu haine groase. Pe lângă pulovere, pantaloni lungi și șosete groase, pregătește și cele mai bune geci de iarnă pe care le ai, deoarece vei avea nevoie de ele.

În cazul în care consideri că gecile pe care le deții nu vor face față temperaturilor scăzute din această iarnă sau, pur și simplu, vrei să faci o schimbare în garderoba ta, e important să știi cum să-ți achiziționezi o geacă nouă în funcție de climatul zonei în care locuiești și stilul care te caracterizează.

Cuprins
  1. Cum alegi cele mai bune geci de iarnă pentru bărbați și femei în funcție de climă
    1. Cele mai călduroase geci de iarnă pentru zone răcoroase
    2. Geci pentru zone cu temperaturi medii
  2. Cum alegi cele mai frumoase geci de iarnă în funcție de stilul vestimentar preferat

    1. Geci de iarnă office-casual
    2. Geci de iarna sport

Înainte de a căuta o geacă, este important să iei în considerare climatul care te înconjoară, unele zone fiind mai reci în mod constant decât altele, și stilul tău preferat. În acest fel, vei scuti foarte mult timp, iar achiziția ta te va mulțumi din  toate punctele de vedere.

1. Cum alegi cele mai bune geci de iarnă pentru bărbați și femei în funcție de climă

În funcție de clima din zona unde-ți petreci cel mai mult timp, trebuie să-ți cumperi o geacă ce îți poate asigura un confort termic corespunzător. Dacă vrei să te duci în zone mai reci, cum ar fi petrecerea unei vacanțe la munte, trebuie să te îmbraci mult mai gros.

1.1 Cele mai călduroase geci de iarnă pentru zone răcoroase

Dacă locuiești în zone cu temperaturi extrem de scăzute, cum este cea de munte, este indicat să-ți achiziționezi o geacă groasă, dar și durabilă, deoarece, aici, sezonul rece vine mult mai devreme și se termină mai târziu decât în zonele de câmpie.

În același timp, vei avea parte atât de ninsoare, cât și de ploaie și trebuie să te asiguri că îți alegi cele mai groase geci impermeabile. Mai jos, ai câteva exemple:

1.2 Geci pentru zone cu temperaturi medi

Zonele de deal sau de câmpie ori cele mai puțin exigente în ceea ce privește vestimentația din timpul sezonului rece sunt exemple ale locurilor în care nu este obligatorie o îmbrăcăminte extrem de groasă. Aici, temperaturile de sub -10°C vor fi foarte rare, iar acest lucru se întâmplă, de obicei, pe timp de noapte.

Prin urmare, poți alege geci mai puțin voluminoase, care oferă un plus de confort. De asemenea, poți alege ceva mai versatil, cum sunt variantele următoare:

2. Cum alegi cele mai frumoase geci de iarnă în funcție de stilul vestimentar preferat

Adaptează-ți stilul personal și în ținuta de iarnă și alege-ți o geacă potrivită personalității tale. Ia în considerare și locul în care vei merge, pentru că uneori geaca va trebui să pară puțin mai elegantă sau casual, dar, dacă ești o persoană care preferă stilul sportiv, poți alege modele care să se potrivească acestuia.

2.1 Geci de iarnă office-casual

Dacă obișnuiești să te îmbraci elegant, cele mai bune geci de iarnă pentru bărbați și pentru femei sunt cele simple, de obicei, în culori închise, fără prea multe buzunare sau alte accesorii.

Pe acestea le poți purta fie la serviciu, fie într-o seară în oraș cu prietenii, depinzând de context. Modele de mai jos se potrivesc foarte bine cu o pereche de blugi și o cămașă sau chiar un tricou.

Acest stil se bazează foarte mult pe estetică, iar cele mai frumoase geci de iarnă sunt cele care te fac să te simți încrezător și care se integrează în stilul tău personal.

2.2 Geci de iarna sport

Pe de altă parte, dacă preferi stilul sport, este recomandat să cauți geci groase, echipate cu multe buzunare și glugă. Gecile sport sunt printre cele mai calduroase geci de iarnă, deoarece sunt destinate atât ținutei tale de zi cu zi, dar și pentru diferite sporturi.

Totuși, dacă îți cumperi o geacă special pentru anumite activități sportive, este recomandat să-ți achiziționezi una care să te protejeze de umezeală, să fie echipată corespunzător (fermoar, glugă, buzunare interioare și exterioare) și să-ți țină de cald. Cele mai călduroase geci se bazează atât pe umplutură, cât și pe impermeabilitate.

Nu uita să-ți alegi geaca în funcție de sportul pentru care o achiziționezi. De exemplu, dacă ai nevoie de o geacă de vânătoare, alege una cu care te poți camufla în mediul înconjurător, precum sunt cele prezentate mai jos:

În schimb, dacă preferi drumețiile, alege ceva mai confortabil și poți opta pentru culori mai vii. Iată două exemple:

Concluzii

Deoarece iarna este un anotimp mult mai exigent decat vara în ceea ce privește vestimentația, este important să faci o investiție potrivită.

Dacă vei căuta cele mai frumoase geci, asigură-te că acestea îți oferă protecția de care ai nevoie, atât împotriva umezelii, cât și împotriva aerului rece. De asemenea, nu uita să le adaptezi mediului în care le vei purta și să iei în considerare scopul pentru care le achiziționezi.

În plus, cu cât investiția ta este mai bine calculată, cu atât ea va fi mai durabilă în timp, deoarece o geacă se demodează greu, iar calitatea ei te va scuti de noi achiziții de acest gen pentru următorii 2 sau 3 ani.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: May 6, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020