CELE 5 TRUCURI PENTRU ÎNTREȚINEREA POANTELOR

Cele 5 trucuri pentru întreținerea poantelor

TRUCUL NUMĂRUL 1: ÎMI ÎNTĂRESC POANTELE TRUCUL NUMĂRUL 2: USUC POANTELE TRUCUL NUMĂRUL 3: ȚIN POANTELE LA FRIGIDER TRUCUL NUMĂRUL 4: FOLOSESC PROTECȚII TRUCUL NUMĂRUL 5: CURĂȚ POANTELE

O balerină trebuie să își reînnoiască des poantele. Talpa se uzează și devine mai puțin rigidă. Acest lucru poate provoca răni dacă piciorul nu este bine susținut. Fiecare balerină are trucurile ei legate de întreținerea poantelor. Pentru ca poantele să reziste cât mai mult timp, fără a le deteriora, urmează recomandările Domyos: întărește poantele, usucă-le, pune-le la frigider, optează pentru protecții, curăță-le ușor.

Încălțămintea de dans se uzează foarte repede și ești obligată să o schimbi foarte des? Descoperă trucurile Domyos pentru a menține poantele în stare bună!

CELE 5 TRUCURI PENTRU ÎNTREȚINEREA POANTELOR

Trucul numărul 1: îmi întăresc poantele

Pentru a evita uzura poantelor, întărește-le marginile, adică platforma încălțămintei. Aplică un strat de lac de unghii transparent pe extremitățile poantelor pentru a le întări. Nu uita de colofoniu, pentru a nu aluneca !

Trucul numărul 2: usuc poantele

În timpul cursului de dans, picioarele transpiră în poante. Umiditatea va deteriora treptat poantele. Pentru a remedia această situație, usucă poantele între cursuri. Alege un loc uscat, dar nu pe calorifer! Dacă ai posibilitatea, alternează 2 perechi de poante.

Trucul numărul 3: țin poantele la frigider

Dacă poantele devin puțin prea moi, pune-le la frigider. Vor ieși de acolo mult mai rezistente! Temperatura scăzută are un efect benefic asupra poantelor și, astfel, le vei putea utiliza mai mult timp. Invers, căldura are un efect nefast asupra lor.

CELE 5 TRUCURI PENTRU ÎNTREȚINEREA POANTELOR

Trucul numărul 4: folosesc protecții

Protecțiile îți permit să lucrezi pașii de dans fără să îți deteriorezi încălțămintea. Un echipament practic pentru a îți face intrarea pe scenă cu poante curate.

Trucul numărul 5: curăț poantele

Pentru a curăța poantele și a elimina petele, utilizează o cârpă umedă și freacă ușor. Le poți impermeabiliza la un anumit interval de timp pentru a evita orice murdărire.
O dansatoare de balet trebuie să își reînnoiască des poantele. Talpa se uzează și devine mai puțin rigidă. Acest lucru poate provoca rănirea dacă piciorul nu este bine menținut. Fiecare dansatoare are trucurile ei legate de întreținerea poantelor.