CEA MAI BUNĂ PALETĂ DE TENIS DE MASĂ: GHID ESENȚIAL PENTRU ALEGEREA EI

Cea mai bună paletă de tenis de masă: ghid esențial pentru alegerea ei

Află aici detaliile necesare cu privire la jocul de tenis de masă, dar și criterii de care să ții cont atunci când îți alegi paleta norocoasă.

Tenisul de masă sau, după cum mai este el cunoscut, ping-pong-ul, reprezintă o activitate pe care o poți face la nivel de performanță sau doar pentru distracție. Indiferent de circumstanțe, ca în fiecare sport, trebuie să existe un învingător, iar pentru ca acest lucru să devină posibil, este nevoie să ai în vedere câteva aspecte legate atât de tehnica de joc, cât și de materialele necesare, precum paleta și alte echipamente.

Astfel, acest articol îți va oferi detaliile necesare cu privire la jocul de tenis de masă, dar și criterii de care să ții cont atunci când îți alegi paleta norocoasă.

CEA MAI BUNĂ PALETĂ DE TENIS DE MASĂ: GHID ESENȚIAL PENTRU ALEGEREA EI

 Ce este tenisul de masă?

Tenisul de masă a luat naștere în Anglia la sfârșitul secolului al XIX-lea, devenind ulterior sport olimpic în anul 1988. Denumirea de ”ping-pong”, sub care mai este el cunoscut, vine de la prima marcă americană care a comercializat seturi complete pentru a face posibil sportul.
Un mare avantaj al acestui sport este că se practică în interior, neavând nevoie de prea mult spațiu, ci doar de un loc în care să amplasezi o masă de ping pong. Vremea de afară nu influențează în niciun fel campionatele sau jocurile amicale.

Pentru practicarea acestui sport ai nevoie de următoarele:

-Masă de ping pong
-Fileu de ping pong
-Minge
-Paletă de tenis de masă

Tenisul de masă se bazează foarte mult pe concentrare, precizie, dar, mai ales, pe viteza de reacție. Astfel, pe lângă regulile jocului și cele necesare, trebuie să fii echipat și cu aceste trei calități.

CEA MAI BUNĂ PALETĂ DE TENIS DE MASĂ: GHID ESENȚIAL PENTRU ALEGEREA EI

Cum să-ți alegi cea mai bună paletă de tenis de masă?

            Paletele sunt clasificate în două categorii principale și anume:

Paletă de tenis de masă pentru interior
Paletă de tenis de masă pentru exterior
Paleta pentru interior este alcătuită din corpul acesteia, care este construit din lemn, și din cele două fețe, acoperite cu cauciuc și burete. Printre avantajele acestui tip de echipament se află viteza cu care mingea de tenis de masă ricoșează din ea, dar și priza și controlul. Acest tip de echipament îl poți alege în momentul în care dorești sa vezi progrese în modul tău de joc. Un bonus ar fi faptul că te vei obișnui cu viteza, dar, mai ales, cu efectul cu care vei lovi, iar acest lucru te va face să progresezi.

Paleta specifică jocurilor de tenis de masă ce au loc afară este concepută în așa fel încât să ai o direcție și o viteză cât mai bună atunci când arunci mingea peste fileu. Ține cont de faptul că acestea, chiar dacă sunt pentru outdoor, trebuie ținute în interior, pentru a se menține funcționale cât mai mult timp. Materialele din care sunt confecționate sunt plasticul și compozitul. Acestea două rezistă foarte bine la șocuri, dar și la temperaturi dificile ori precipitații, însă ar trebui să încerci să le protejezi cât mai mult. În cazul în care practici acest sport de plăcere, te vei bucura de avantaje precum viteza și priza.

Unul dintre criteriile principale de care e recomandat să ții cont atunci când alegi paleta de ping pong potrivită este acela al locului unde o vei utiliza și anume, în interior sau în exterior. Lama acesteia este următorul aspect de care să ții cont. Dacă vrei viteză și putere, alege un model cu cel puțin cinci straturi. În caz contrar, dacă vrei să ai lovituri de efect, alege unul cu un cauciuc dur.

CEA MAI BUNĂ PALETĂ DE TENIS DE MASĂ: GHID ESENȚIAL PENTRU ALEGEREA EI

Aspecte de care să ții cont dacă vrei să devii cât mai bun la ping-pong

   Pentru a deveni un jucător cât mai bun, chiar și între prietenii tăi, trebuie să exersezi cât de mult poți. Pentru asta, poți juca tenis de masă chiar și acasă ori de câte ori ai ocazia. Iată câteva aspecte de care să ții cont:

-Fă un top al paletelor de tenis pe care le ai acasă și joacă întotdeauna cu cea pe care o consideri bună sau alege una performantă;

-Improvizează o masă specială, în cazul în care nu ai deja una;

-Învață lovituri de efect care să-l pună pe celălalt jucător în dificultate;

-Exersează singur acasă, lovind mingea în perete;

-Dacă vrei rapiditate și viteză, alege un model care să aibă fața de paletă cât mai subțire.

Așadar, ține cont de cele prezentate în acest articol în momentul în care vrei să îți alegi o paletă de tenis de masă cât mai bună!