Cu siguranță cu toții am avut experiența unor pneuri insuficient de umflate, a unor pene bruște, a unui lanț care scârțâie pentru că nu ne-am făcut timp să ne verificăm bicicleta înainte de o plimbare. Descoperă recomandările noastre pentru deplasări fără probleme!
În caz contrar, dacă neglijezi această verificare, este posibil ca distracția să fie întreruptă brusc de diverse probleme tehnice.
Nu este nevoie să scoți pompa înainte de fiecare ieșire, pentru a verifica presiunea exactă a pneurilor, dar, cu ajutorul degetului mare, poți detecta ușor cel puțin o înțepătură.
Chiar dacă ai ajuns cu bine acasă după deplasarea anterioară, este foarte posibil ca o piatră să se fi blocat în anvelopă, ceea ce ar putea provoca eliberarea lentă a aerului din interior. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de pană lentă.Peste noapte, este posibil ca anvelopa să se dezumfle sau să piardă mult din presiune.
De asemenea, poți profita de această ocazie pentru a arunca o privire rapidă asupra întregii suprafețe a anvelopelor, în scopul de a depista orice obiect încorporat în cauciuc sau alte probleme, precum rupere, deteriorare, etc.
Dacă ai făcut pană în timpul ultimei călătorii și ai reparat-o pe marginea drumului, nu uita să schimbi camera de aer!
Un alt aspect de verificat este ungerea lanțului. Dacă te-ai deplasat prin ploaie, o curățare la finalul ieșirii este ideală pentru a elimina urmele de murdărie și a usca lanțul. Astfel, vei evita apariția ruginii.
Chiar și pe vreme uscată, o lubrifiere constantă asigură o durată de viață mai lungă. Un ulei fin este suficient pentru a asigura o lubrifiere foarte bună, dar nu trebuie să te oprești aici. După ce lanțul a fost uns pe toată lungimea, întoarce pedalierul și șterge excesul de ulei cu o cârpă.
Evită cu orice preț vaselina pentru lanț. Transmisia va face mai puțin zgomot, dar vaselina are dezavantajul de a păstra orice urmă de praf sau de nisip.Acoperit astfel, lanțul foarte abraziv va reduce durata de viață a pinioanelor și foilor.
Dacă dorești să fii sigur de starea de uzură a lanțului, nu ezita să investești într-un indicator de uzură a lanțului, care îți va permite să afli cu ușurință acest lucru. Astfel, nu vei schimba lanțul nici mai devreme decât trebuie, nici mai târziu, provocând uzura accelerată a foilor și pinioanelor.
Verifică toate elementele de strângere rapidă, mai ales pe cele de la nivelul roților.
Pentru alte tipuri de strângeri, cum ar fi cea a pipei sau a tijei șeii, este suficientă o verificare lunară. În momentul strângerii, fii atent ca strângerea să nu fie prea puternică, pentru a nu deteriora șuruburile. Dacă nu ai o cheie dinamometrică, încearcă să strângi ușor, până nu se mai mișcă și apoi să securizezi ușor strângerea.
În magazinele noastre, tehnicienii din ateliere te pot ajuta cu sfaturi și servicii de montare, întreținere și reparație a produselor.