CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE DRUMEȚIILE PE TIMP DE PLOAIE

Ce trebuie să știi despre drumețiile pe timp de ploaie

Chiar e neplăcut să plouă când ești în drumeție? Poate, citind articolul nostru, îți vei schimba părerea.Ploaia nu ar trebui să îți strice cheful de plimbări în natură.
Indiferent că ești sau nu începător în ale drumeției, echipamentul adecvat, o pregătire fizică pe măsură și o doză serioasă de bună dispoziție sunt garanția unei reușite. Mai jos, iată cele 8 motive pentru care, credem  noi, drumeția pe ploaie nu ar trebui să mai fie o corvoadă.

Pentru siguranță: înainte de a pleca în drumeție, verifică  starea vremii folosind mai multe site-uri sau canale TV. Citește cu atenție datele despre temperaturile prognozate, riscul de furtuni cu descărcări electrice, de alunecări de teren sau despre  orice alte fenomene care pot apărea în regiunea în care plănuiești să mergi

1/ Nu mai trebuie să împarți cărarea cu nimeni

Dacă plouă, traseele vor fi mai libere, astfel posibilitatea de a te întâlni cu multe persoane pe traseu este aproape nulă. Vei fi singur pe cărare, înconjurat de liniște deplină. Cu puțină răbdare, vei putea chiar să observi animalele sălbatice, nefiind zgomote care să le sperie. Atenție, însă! Trebuie să rămâi pe traseul marcat, să respecți indicațiile de pe hartă și să te orientezi după busolă ! Dacă te pierzi prin pădure, cu siguranță nu te va mai deranja nimeni! Mai mult decât atât, atunci când pleci în drumeție, trebuie să anunți autoritățile sau cabanierul despre traseul pe care îl vei urma, cât va  dura, pentru orice eventualitate.

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE DRUMEȚIILE PE TIMP DE PLOAIE

2/ Te vei bucura de beneficiile ionilor negativi

Deși numele lor te-ar putea induce în eroare, ei chiar sunt benefici pentru sănătatea noastră! Ionii negativi reîmprospătează aerul, ajută la reducerea efectelor astmului sau a oboselii cronice. Așa că, data viitoare când vrei să iei o gură de aer, cel mai bine e să aștepți ploaia, pentru a te bucura de toate beneficiile ionilor negativi.

3/ Poți admira peisajul în toată splendoarea

Ploaia oferă o experiență senzorială inedită. Zgomotul ei te ajută să adormi și răspândește în aer un miros inconfundabil. Dacă faci o drumeție prin pădure, culorile, aromele, zgomotul apei care șiroiește în micile cascade  formate de ploaie, toate îți vor părea mai intense. Dar, ca să te bucuri de toate acestea cu încălțămintea uscată, nu uita de suprapantalon, de parazăpezi și de spray-ul de reimpermeabilizare . Pentru că, deși încălțămintea este impermeabilă, apa de pe iarba prin care treci se poate scurge direct pe pantalon.

4/ Poți testa calitățile jachetei impermeabile

Căutarea jachetei de drumeție perfecte, care să fie și impermeabilă, și ușoară, poate fi lungă și anevoioasă. În sfârșit ai descoperit Jacheta Forclaz 400 sau chiar Forclaz 900, ideală pentru drumeție pe orice vreme, însă, nu ai mai avut timp să mergi în drumeție. E vremea să îi verifici toate calitățile! Înainte de a le pune în vânzare, testăm  nivelul de impermeabilitate al jachetelor noastre, care poate ajunge până la 5. 

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE DRUMEȚIILE PE TIMP DE PLOAIE

5/ Vei putea observa animalele care ies din ascunziș doar pe ploaie

Pe ploaie, cresc șansele de a observa animalele sălbatice. Melci, salamandre, broaște și alte vietăți. Astfel, e bine să ai mereu binoclul la îndemână.

6/ Sunt foarte mari șanse să zărești curcubeul

Oricine se bucură la vederea unui curcubeu. Dar fără ploaie, nu există curcubeu. Un motiv în plus pentru a merge în drumeție chiar dacă plouă este bucuria descoperirii curcubeului, un eveniment ce îi va bucura și pe cei mici.

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE DRUMEȚIILE PE TIMP DE PLOAIE

7/ Copiilor le place să se joace afară, după ploaie

Copiii sunt întotdeauna încântați să sară în bălțile formate după ploaie. Atenție, însă, trebuie supravegheați, ca să nu alunece în zonele noroioase. De asemenea, trebuie să aibă echipamentul adecvat, pentru a nu se uda.

8/ Nu lăsa ploaia să te oprească

Când ajungi acasă…

O baie caldă și o ciocolată caldă în confortul de acasă sunt recompensa perfectă după o drumeție pe ploaie. Astfel, îți vei recupera forțele și energia pentru viitoarea drumeție.

În ultima perioadă, vremea urâtă te-a ținut departe de tot ce înseamnă drumeție. Totuși, ploaia nu ar trebui să îți strice cheful de drumeție. Când plouă, toată natura înflorește.