CE SPORT DE CONTACT SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

Ce sport de contact să aleg pentru copilul meu

TOȚI PE TATAMI ! JUDO, CEL MAI SOLICITANT DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC KARATE, PENTRU CONCENTRARE

Sporturile de contact îi impresionează pe copiii. Și, din fericire, aceste sporturi sunt accesibile încă de la vârsta de 5 ani! Descoperă principiile de bază ale sporturilor de contact, care îmbină forța fizică cu cea mentală.

CE SPORT DE CONTACT SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

 Toți pe tatami !

Sporturile de luptă sunt recomandate copiilor care au foarte multă energie. Dacă sunt foarte activi, cu ajutorul regulilor de comportament care stau la baza acestor practici, învață să își canalizeze energia.
Aceste sporturi pot fi practicate de la 5-6 ani. Sunt accesibile atât băieților, cât și fetelor, atunci când dau dovadă de un spirit de luptă.
Prezentare a sporturilor de luptă

CE SPORT DE CONTACT SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

Judo, cel mai solicitant din punct de vedere fizic

Judo este un sport foarte solicitant: într-o singură sesiune de judo, copiii consumă multă energie. În plus, scopul fiind acela de a controla greutatea adversarilor, copiii își solicită și dezvoltă toți mușchii.
Acest sport este și un antrenament psihologic. Asigură modelarea corpului și a spiritului. Judo înseamnă„metoda flexibilă”.

CE SPORT DE CONTACT SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

Karate, pentru concentrare

La fel ca judo, karate solicită toată musculatura corpului. În plus, necesită un bun echilibru, rezistență și coordonare în executarea mișcărilor.
Atenție: pentru evitarea oricărui incident, casca și protecția pentru dinți sunt obligatorii în acest sport.

CE SPORT DE CONTACT SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

Kimono

Fiecare sport de contact are o ținută specifică.
Acest lucru face parte din joc și este o activitate care le place copiilor: să se îmbrace și să se echipeze înainte de fiecare antrenament.
Articolul de bază atât pentru copii, cât și pentru adulți este kimonoul. Cu acest echipament te simți precum un profesionist, chiar și la 5 ani !