CE POZIȚIE SĂ ALEGI PENTRU LANSAREA SĂGEȚILOR

Ce poziție să alegi pentru lansarea săgeților

POZIȚIA DIN FAȚĂ POZIȚIA LATERALĂ POZIȚIA TREI SFERTURI

În sporturile cu săgeți, poziția corpului este esențială, pentru a realiza aruncări reușite și pentru a atinge zonele vizate ale țintei. O poziție bună de lansare a săgeților trebuie să asigure jucătorului două elemente: echilibru bun și imobilitate absolut perfectă, pentru ca acesta să poată arunca în condiții optime. Există trei poziții clasice din care poți alege: poziția din față, poziția laterală și poziția trei sferturi. Astfel, DECATHLON te ghidează în găsirea celei mai bune poziții, care să îți asigure lansări reușite și plăcere în timpul jocului.

CE POZIȚIE SĂ ALEGI PENTRU LANSAREA SĂGEȚILOR

Poziția din față

Poziția din față este o poziție clasică pentru lansarea săgeților. Este vorba despre poziția în care trebuie să stai perfect drept și nemișcat, cu picioarele depărtate la o distanță naturală, care să asigure echilibru în timpul lansării săgeților. Picioarele jucătorului trebuie să fie perpendiculare pe linia de tragere, situată la 2,37 m depărtare de peretele pe care este fixată ținta. În timpul lansării, este important ca jucătorul să rămână complet nemișcat. Chiar dacă brațele se mișcă, bustul trebuie să rămână complet imobil. Foarte elegantă, această poziție de aruncare prezintă și dificultăți: în fața țintei, să lansezi fără să miști bustul și să rotești bazinul, necesită mai multe ore de antrenament. Dintre jucătorii celebri care aruncă din față, cel mai renumit este Tom Berrett, cel mai bun jucător de darts din lume în anii 1960, a cărui poziție perfectă a devenit un punct de referință.

CE POZIȚIE SĂ ALEGI PENTRU LANSAREA SĂGEȚILOR

Poziția laterală

În poziția laterală, jucătorul se plasează paralel cu peretele pe care este fixată ținta, la linia de tragere. Picioarele jucătorului trebuie să fie apropiate, paralele și în echilibru. Umărul trebuie să fie orientat către țintă, astfel încât greutatea să fie lăsată pe piciorul din față. Piciorul situat de aceeași parte cu brațul cu care se aruncă va servi ca sprijin pentru lansarea săgeților. Poziția laterală asigură precizie optimă în lansare: jucătorii cărora le este greu să lanseze fără să miște restul corpului, pot utiliza această poziție pentru a se forța să se imobilizeze, menținând în același timp un echilibru optim în lansare. Poziția laterală este potrivită atât pentru începători, cât și pentru campioni cunoscuți.

CE POZIȚIE SĂ ALEGI PENTRU LANSAREA SĂGEȚILOR

Poziția trei sferturi

În poziția trei sferturi, piciorul din față al jucătorului este poziționat contra liniei de tragere, formând un unghi de 45° cu piciorul din spate – care este poziționat aproape paralel cu linia de tragere. Piciorul din față al jucătorului este orientat către mijlocul țintei. Când vine momentul lansării, piciorul din spate se ridică ușor de la sol. Doar vârful piciorului mai rămâne în contact cu solul. Poziția trei sferturi asigură lansare dinamică, dar este mai instabilă decât poziția laterală completă. În prezent, deși poziția din față are meritele sale, aceasta este mai puțin utilizată decât poziția trei sferturi, care asigură mai multă agilitate, dar care pierde puțin din precizie. Dacă dorești să progresezi rapid în darts și să participi la competiții, DECATHLON îți recomandă să te antrenezi mereu în aceeași poziție, pentru a nu te destabiliza la linia de tragere. Nu ezita să folosești accesorii pentru a îți îmbunătăți și mai mult performanța jocului.
În sporturile cu săgeți, poziția corpului este esențială pentru a realiza aruncări reușite și pentru a atinge zonele vizate ale țintei. O poziție bună de lansare a săgeților trebuie să asigure jucătorului două elemente: echilibru bun și imobilitate absolut perfectă.
CE POZIȚIE SĂ ALEGI PENTRU LANSAREA SĂGEȚILOR

O poziție bună de lansare a săgeților trebuie să asigure jucătorului două elemente: echilibru bun și imobilitate.