CE INSEAMNA SNORKELING? ⋆ AFLA ACUM

Ce înseamnă snorkeling? ⋆ află acum

Ce este snorkeling-ul – activitatea preferată de turiști în vacanțele exotice

Ești în căutarea unei activități inedite, prin intermediul căreia vei descoperi senzații și peisaje diferite de tot ce ai trăit până acum? Snorkeling-ul poate fi soluția potrivită! Dar mai întâi, trebuie să afli ce înseamnă, mai exact, acest sport nautic și alte detalii interesante care te vor ajuta să descoperi dacă acesta este pentru tine!

CE INSEAMNA SNORKELING? ⋆ AFLA ACUM

1. Ce înseamnă snorkeling?

Snorkeling-ul este o activitate sportivă de scufundare și înot, sub și la suprafață apei, cu scopul de a descoperi și de a admira îndeaproape flora, fauna și peisajul marin.

Acesta reprezintă un sport nautic foarte îndrăgit de cei pasionați de mări și oceane și, datorită contactului permanent cu suprafața apei, este considerat o experiență sigură și lipsită de riscuri.

Deși face parte din domeniul scufundărilor, spre deosebire de scuba diving, ce are loc la adâncimi însemnate și necesită pregătire serioasă în prealabil, snorkeling-ul este accesibil tuturor persoanelor care își doresc să observe o altă lume, diferită de tot ce au cunoscut până acum. Fie că practici acest sport ocazional, când te afli în vacanță, fie că îl practici regulat (în cazul în care petreci o bună parte a timpului lângă o sursă de apă) vei fi uimit să descoperi că, la fiecare scufundare, vei avea parte de surprize și priveliști noi!

De asemenea, dacă ești un împătimit al activităților acvatice și subacvatice, snorkeling-ul reprezintă un bun antrenament pentru alte sporturi mai complexe, precum scufundările la mare adâncime sau scufundările libere.

CE INSEAMNA SNORKELING? ⋆ AFLA ACUM

2. Echipamentul potrivit pentru snorkeling

Acest sport nu poate fi practicat fără un echipament complet, care îți asigură un grad sporit de confort, prin intermediul căruia poți respira sub apă și care te ajută să vezi, cât mai clar, frumusețile pe care oceanul sau marea le au de oferit. Însă, nu trebuie să îți faci griji în legătură cu suma cheltuită pentru achiziționarea acestuia. Produsele au un preț accesibil și, mai mult decât atât, reprezintă o investiție de viitor, în cazul în care îți dorești să repeți această experiență!

Asadar, iata de ce vei avea nevoie pentru snorkeling:

Costum de baie/Combinezon din neopren
În general, poți practica snorkeling-ul într-un costum de înot obișnuit, pe care îl porți și la plajă. Însă, dacă temperatura apei în care te vei scufunda este mai scăzută, specialiștii recomandă să îmbraci un combinezon din neopren, care îți oferă confortul termic necesar. De asemenea, poți alege să îmbraci, peste costumul de baie, o bluză din neopren, pentru partea superioară a corpului.
Labe de înot /Aqua shoes
Labele de înot de ajută să înaintezi mai ușor prin apă, iar încălțămintea acvatică îți asigura protecție împotriva eventualelor răni provocate de pietre sau scoici de pe fundul apei sau te ferește de incidente mai puțin plăcute, precum călcarea pe un arici de mare! În funcție de locul în care te vei scufunda, este bine să îți achiziționezi piesele potrivite!

Mască pentru snorkeling
În general, măștile de snorkeling au în componență și tubul pentru respirat, însă acestea pot fi cumpărate și separat (ochelari + tub). Este important să nu faci compromisuri în ceea ce privește calitatea produselor pe care le achiziționezi, pentru că prin intermediul acestora poți vedea cât mai clar peisajul marin! Tubul te ajută să respiri sub apă și să rămâi cât mai mult timp concentrat pe ceea ce vezi, fără a ieși la suprafață!

CE INSEAMNA SNORKELING? ⋆ AFLA ACUM

3. Cine poate practica snorkeling-ul?

Snorkeling-ul poate fi practicat de oricine, indiferent de vârstă. Așadar, acesta reprezintă o activitate la care poți lua parte atât cu gașca de prieteni, cât și cu familia! Condiția principală este ca persoanele care vor să încerce să știe să înoate.
Pentru primele scufundări, este bine să apelezi la ajutorul și îndrumarea profesioniștilor, care te vor învăța cum să respiri prin tubul de oxigen și cum să înoți pentru a te bucura de minunățiile acvatice. Totodată, aceștia te vor conduce pe cel mai potrivit traseu marin pentru a avea parte de o experiență de neuitat sub apă!

CE INSEAMNA SNORKELING? ⋆ AFLA ACUM

4. Unde se practică snorkeling-ul?

Deși, în teorie, sportul poate fi practicat pe orice întindere de apă dulce sau sărată, nu foarte adâncă și care oferă o vizibilitate bună, cel mai bine este faci snorkeling în locurile special amenajate, lipsite de riscuri.

Suprafață apei ar trebui să fie liniștită și limpede. Valurile pot deveni o provocare chiar și pentru cei mai buni înotători, și în plus, tulbură imaginea, eliminând scopul principal al acestui tip de scufundare.

De evitat sunt zonele stâncoase, cele în care există numeroase ambarcațiuni și cele în care curenții sunt foarte puternici.
În general, stațiunile care oferă posibilitatea de a încerca snorkeling-ul au zone specifice, în care ai ce admira și ce fotografia!

În concluzie, dacă vrei să încerci acest sport acvatic, nu trebuie decât să îți achiziționezi echipamentul necesar și să apelezi la ajutorul unui instructor profesionist, care se va asigura că ai parte de o experiență pe care ți-o vei aminti toată viața!