CE ÎNSEAMNĂ PRODUS SUSTENABIL?

Poți alege să ai grijă de planetă foarte ușor, prin deciziile de cumpărare pe care le faci zilnic. Îți spunem mai multe despre produsele sustenabile.

CE ÎNSEAMNĂ PRODUS SUSTENABIL?

Te-ai gândit vreodată cum se diferențiază un produs sustenabil de restul produselor? Sustenabilitatea a acaparat atenția tuturor domeniilor de activitate și a devenit necesară odată cu creșterea alarmantă a nivelului poluării. Astfel, producători din domenii esențiale au adaptat modul de fabricare al produselor și contribuie zi de zi la protejarea mediului prin produse ecodesign, provenite din surse sigure pentru natură.

Vrei să te implici mai mult în protejarea naturii?
Un produs sustenabil are la bază atât grija pentru planetă și pentru resurse naturale, cât și modul de fabricare al produselor. Toate acestea duc la un nivel de sustenabilitate ridicat, ce încurajează consumatorii să investească într-un produs provenit din surse ecologice. Decathlon s-a alăturat acestui demers și a devenit parte din misiunea noastră să aducem clienților produse sustenabile și programe ce încurajează sustenabilitatea.

Hai să-ți povestim mai multe!

CE ESTE SUSTENABILITATEA?

Ai tot auzit termenul de sustenabilitate și vrei să afli ce presupune mai exact acest concept? Sustenabilitatea a devenit un subiect dezbătut atât de companii la nivel de plan de afaceri, cât și de consumatori, la nivelul propriilor locuințe și obiceiuri. În termeni generali, sustenabilitatea este capacitatea unei organizații sau persoane de a exista și de a se dezvolta fără a epuiza resursele naturale. Idee ce stă și la baza produselor eco, de la fabricarea acestora până la comercializare.

Acest concept a dus și la dezvoltarea programelor de tip buy-back, second hand și a produselor resigilate. Astfel, se încurajează reutilizarea produselor sau reciclarea acestora pentru a fabrica produse noi, fără risipa resurselor naturale. Tu când ai cumpărat ultima dată un produs sustenabil de la Decathlon?

CUM ALEGI UN PRODUS SUSTENABIL?

Există diferențe între un produs standard și un produs sustenabil. Și aceste diferențe sunt vizibile pe termen lung, în nivelul de poluare, utilizare a resurselor naturale și un mediu mai protejat.

În primul rând, produsele sustenabile se diferențiază prin materiale folosite la fabricarea lor. Acestea provin fie din produse reciclate, fie din culturi bio speciale. Atât bumbacul, cât și plasticul și poliesterul pot fi reciclate și folosite la fabricarea de noi articole de sport din magazinele Decathlon. Astfel, protejăm culturile de bumbac și evităm folosirea materialelor pe bază de petrol. Mai mult, sustenabilitatea unui produs este susținută și de modul în care este fabricat și tehnicile folosite.

Probabil te întrebi cum descoperi produsele sustenabile.
Află că le poți identifica ușor prin marcajele cu logo-ul reprezentativ ”ECODESIGN”, dar și prin informațiile din fișa produsului.

CUM ESTE FABRICAT UN PRODUS SUSTENABIL?

Cum sunt realizate produsele ecodesign din colecția Decathlon? Prin procese cu impact redus asupra mediului. Modul de fabricare al produselor eco constă în folosirea unei cantități mici de apă în procesul de vopsire al produselor textile și reciclarea produselor uzate pentru a reduce emisiile de gaz cu efect de seră. Fiecare material plastic ce nu mai este folosit are un potențial foarte mare și merită o a doua șansă, aceea de a fi reutilizat pentru fabricarea noului tău echipament sport.

Caută la raft produse eco Decathlon, marcate special și faci primul pas spre un stil de viață sustenabil!

TE-ar mai putea interesa: