Cum să îți instalezi slackline-ul?
Primul criteriu fundamental este alegerea a 2 suporturi care vor rezista tracțiunii mari exercitată de chingă la tensionare, și apoi în utilizare. Este recomandat să utilizezi sisteme de ancorare care să reziste unui efort de cel puțin 800 de kg. Atenție, mobilierul urban – precum panourile de semnalizare de exemplu – nu este în general adaptat unei astfel de utilizări.
Se vor privilegia suporturile de formă cilindrică, întrucât prezența proeminențelor ar putea deteriora partea chingii care înconjoară suportul.
Atunci când chinga este tensionată cu ajutorul clichetului, și înainte de a utiliza Slackline-ul, este necesar să verifici că sistemul de clichet este blocat.
La demontare, trebuie să fii vigilent în momentul deblocării clichetului, atunci când chinga se detensionează.
Chinga trebuie instalată astfel încât să stea perfect dreaptă.
Așa cum am mai spus, chinga trebuie să fie suficient de bine întinsă astfel încât să se deformeze cât mai puțin posibil, chiar și atunci când practicantul se află la mijlocul lungimii ei.
Pentru început este recomandat să nu utilizezi decât o parte din lungimea disponibilă.
Slackline-ul va fi poziționat la o înălțime destul de mică, între 40 cm și 1 m înălțime. Acest lucru îți va permite să te urci mai ușor pe slackline și va limita riscul de rănire în caz de cădere. Este și motivul pentru care trebuie să instalezi slackline-ul într-un spațiu liber, cu un sol neted.