CE ESTE PADEL ?

Ce este padel ?

Dar ce este acest sport unde jucătorii par să danseze într-un fel de cușcă din beton și grilaje? Ce este acest sport în care rachetele sunt în formă de picătură de apă sau de diamant?

Născut în 1969, padel a fost creat de omul de afaceri mexican Enrique Corcuera, care pur și simplu a decis să-și protejeze terenul de tenis de vegetație, dar și să-i ajute soția să joace tenis, fără a trebui să strângă mingile. Unui prieten al lui Enrique i s-a părut conceptul surprinzător și interesant și a decis să creeze un teren oficial și reguli, care se aplică și în prezent și, în special, a ales să-l exporte în Spania. Astăzi, padel reunește peste 8 milioane de jucători din întreaga lume, în principal în țările hispanice.

Terenul și regulile

Un teren de padel este un teren de 20 de metri lungime și 10 metri lățime, având 4 careuri de serviciu și un fileu. Este un teren îngrădit în fundul terenului de un zid de 3 metri înălțime, la care se adaugă un grilaj suplimentar de 1 metru.

Pe toată lungimea terenului, este îngrădit de continuarea zidului de pe fundul terenului, cu o înălțime de 2 metri și un grilaj de 12 metri lungime.

Terenul de padel seamănă de aproape și de departe, cu un amestec între terenul de tenis și cel squash …

Descoperiți acum câteva reguli ale padel:

Partida se joacă 2 contra 2 (dublu). Există și câteva terenuri de simplu, dar este mai puțin distractiv!

serviciu: sunt permise 2 mingi de serviciu și se servește pe diagonală.

un ricoșeu permis

mingea trebuie să sără înainte de a o putea lovi.

o minge poate fi lovită de un perete după un ricoșeu (numai împotriva unui perete, nu și a grilajului)

mingea poate părăsi terenul după ricoșeu și poate fi prinsă în afara terenului.

scorul se ține ca în cazul tenisului (15-30-40-avantaj, set de 6 ghemuri)

mingile de padel sunt aproape identice cele de tenis, ele sunt un pic mai mari și mai lente.

Acum cunoașteți regulile de bază pentru a juca padel. Mai rămâne să vă echipați în cel mai bun mod posibil de a profita la maximum de acest sport fabulos!

CE ESTE PADEL ?
CE ESTE PADEL ?

Echipamentul pentru a debuta

După ce alegeți mingi de padel destul de lente, cu un diametru mare, puteți alege racheta de padel:

Cadru în formă de picătură de apă: permite o zonă de centrare mai largă și, prin urmare, o capacitate mai bună de a lovi mingea corect.

o rachetă ușoară: între 350 gr și 380 gr, pentru a avea o manevrabilitate bună.

echilibru înspre vârful rachetei: pentru mai multă putere și ușurință de returnare a mingii.

o grosime a rachetei de aproximativ 36mm: cu cât racheta este mai subțire, cu atât mai mult veți controla și simți mingea.

Odată dotați corespunzător, luați în considerare achiziționarea unei perechi de încălțăminte cu o talpă cu striații în zig-zag (similară tălpii încălțămintei de tenis pentru zgură). Padelul este practicat pe o iarbă sintetică acoperită cu nisip fin, deci este esențial să ai un suport bun pentru a atinge măcar mingea!

CE ESTE PADEL ?

Debutați corect

Sunteți gata să intrați în arenă? Ați găsit partenerul ideal? Deci, iată câteva sfaturi pentru a debuta corect.

O bună încălzire este esențială! Mai ales la nivelul rotirii șoldurilor, a genunchilor, a bazinului și a spatelui. Veți observa imediat că veți face mai puține greșeli cu cât vă încălziți mai bine .

La început, jucați în linie, 1 contra 1, pe o jumătate a terenului, la un ritm foarte lent. Lăsați să treacă mingea a ricoșa din perete și loviți-o pe revenire. Este o traiectorie particulară, așa că repetați exercițiul de cât mai multe ori.

Mai presus de toate, distrați-vă cu diferitele traiectorii ale zidului, vei progresa mult mai mult.

Odată bine pregătiți, puteți începe să jucați la dublu. Nu uitați să nu jucați prea rapid! Padelul este, de asemenea, un sport de precizie și răbdare. Nu vă gândiți să câștigați punctul cu lovituri puternice, deoarece în padel, o minge care trece pe lângă adversar, nu înseamnă că este una câștigătoare. Pereții vor fi acolo pentru a vă reaminti asta!

Odată ce punctele au început, amintiți-vă să rămâneți pe partea voastră de teren. Fiecare minge care vine pe această parte este a voastră, deci nu veți interfera cu partenerul vostru …

Distrați-vă !!! Aceasta este cheia pentru a progresa! Acest sport este dinamic, lucrați toți mușchii, în special pe cei zigomatici!