Virgil Van-Rampelbergh, antrenor în mersul nordic pentru Frederația Franceză de Atletism, îți spune totul despre acest sport complet și dinamic, plin de beneficii pentru minte și corp!

CE ESTE MERSUL NORDIC?

Mersul nordic este un sport care se practică în aer liber. Dar atenție, mersul nordic nu se rezumă doar la a pune un picior în fața celuilalt: acesta se practică cu ajutorul bețelor concepute pentru acest  sport.

În mersul nordic, bețele te protejează și îți solicită întreagă musculatură. În comparație cu bețele de drumeție, bețele pentru mersul nordic  au vârfurile orientate spre partea din spate.

Olivier Capelli, dublu campion al mersului nordic, explică ce înseamnă mersul nordic:

 

CUI I SE ADRESEAZĂ MERSUL NORDIC?

Sport de anduranță, mersul nordic este un sport excelent pentru a te menține în formă. Acesta se adresează femeilor, cât și bărbaților. Indiferent de vârstă , condiție fizică,  există o modalitate prin care poți adopta mersul nordic.

Te poți înscrie spre exemplu într-un club specific mersului nordic. Important este să fii corect echipat și să înveți treptat fundamentele mersului nordic.

 

DE UNDE VINE MERSUL NORDIC ?

Mersul nordic pe care îl practicăm astăzi a apărut mai degrabă la sfârșitul anilor 90. În 1994, Marko Kantaneva, sportivul finlandez, a publicat o metodă a mersului cu bețe inspirată din ski. Acesta a completat pe parcurs cu o serie de exerciții destinate pentru a antrena și a îmbunătăți forma fizică.

În anii 2000, diferiți sportivi francezi au fost implicați în dezvoltarea mersului nordic. Începând cu 2009, acest sport este reglementat de Federația Franceză de Atletism.
Mersul nordic este un sport care se practică în aer liber. Dar atenție, mersul nordic nu se rezumă doar la a pune un picior în fața celuilalt: acesta se practică cu ajutorul bețelor concepute pentru acest sport.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (10 voturi, medie: 3,30 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: May 6, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020