CE ACCESORII DE SIGURANȚĂ SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

Ce accesorii de siguranță să aleg pentru copilul meu

ECHIPAMENTELE DE PROTECȚIE PENTRU CORP AJUTĂ-ȚI COPILUL SĂ FIE VIZIBIL ÎN TIMPUL DEPLASĂRILOR PE BICICLETĂ DEZVOLTAREA REFLEXELOR

Copilul tău este pregătit să te urmeze în primele sale deplasări cu bicicleta? Pentru a porni la drum în siguranță, echipează-l cu accesorii care să îl protejeze în acest nou mediu. Există numeroase produse ce pot fi utilizate în acest sens: cască, genunchiere, cotiere, lumini și distanțier de avertizare!

Siguranța pe bicicletă, atât pentru adulți, cât și pentru copii, depinde de doi factori importanți: protecțiile pentru corp și vizibilitatea.

CE ACCESORII DE SIGURANȚĂ SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

Echipamentele de protecție pentru corp

În cazul copiilor, protecția corporală este cu atât mai importantă cu cât aceștia au mai puțină experiență și mai puțin echilibru pe bicicletă decât adulții. De aceea, este recomandat să achiziționezi o cască pentru copii. Chiar dacă aceasta nu este obligatorie, este recomandată pentru protecția capului, în caz de cădere!

Dacă dorești să protejezi zonele sensibile ale copilului, atunci poți achiziționa și produse suplimentare: genunchiere și cotiere .

CE ACCESORII DE SIGURANȚĂ SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

Ajută-ți copilul să fie vizibil în timpul deplasărilor pe bicicletă 

Există numeroase accesorii pentru asigurarea vizibilității și, implicit, a siguranței copilului tău. Poți instala pe bicicleta lui lumini  și catadioptrii (care reflectă lumina).

Copilul trebuie să se facă auzit, în caz de pericol, sau dacă vrea să își anunțe sosirea lângă un grup de pietoni. Pentru acest lucru, poți instala un claxon pe bicicleta copilului tău.

Pentru a-l proteja în prezența mașinilor, echipează-i bicicleta cu un distanțier de avertizare – un mic steag reflectorizant care se fixează la spatele bicicletei și se întinde pe lateral. Forțează, astfel, șoferii să circule la o anumită distanță de bicicleta copilului tău.

CE ACCESORII DE SIGURANȚĂ SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

Dezvoltarea reflexelor

Nu este suficient să îi achiziționezi casca, trebuie să îl înveți și să o poarte de fiecare dată când se urcă pe bicicletă. Pentru a ajuta copilul să facă un adevărat obicei din purtarea căștii, începi prin a utiliza chiar tu o cască. Cea mai bună metodă de învățare este exemplul!

Acordă-ți timp pentru a-l învăța cum să regleze casca. În acest fel, copilul nu va purta nici o cască prea largă, nici o cască prea strânsă, care nu este eficientă.

Învață-ți copilul să ia viraje corect, făcând un semn cu brațul. Ajută-l să înțeleagă că brațul său acționează precum o semnalizare de mașină și că este foarte eficient să îl întindă , pentru a-i avertiza pe ceilalți participanți la trafic că va vira.

Copilul trebuie să învețe să se oprească pe marginea șoselei, fără să se pună în pericol. Dacă face o pană sau dacă trebuie să te aștepte la un moment dat pe traseu, copilul trebuie să se oprească într-un loc ferit. Arată-i cum să se oprească la o anumită distanță de drum, astfel încât să staționeze fără risc.

CE ACCESORII DE SIGURANȚĂ SĂ ALEG PENTRU COPILUL MEU

Ce elemente ale bicicletei trebuie verificate înainte de deplasare ?

O mică verificare înainte de plecare poate să te ferească de probleme mai mari în timpul deplasării cu bicicleta.

Verifică anumite componente simple ale bicicletei copilului tău. Asigură-te că șaua și ghidonul sunt reglate la înălțimea potrivită, că cele două cauciucuri sunt umflate suficient și dacă cele 2 frâne și luminile funcționează corespunzător.

Verifică în mod frecvent ca toate elementele periferice să fie bine reglate și să nu existe un joc sau un zgomot într-o anumită zonă. Dacă ai îndoieli, nu ezita să ceri o recomandare !

Siguranța pe bicicletă este foarte importantă, mai ales cea a copilului, care poate fi intimidat de prezența șoferilor. Între achiziționarea echipamentelor de siguranță și lecțiile de bază, ia-ți timp pentru a pregăti corect copilul, înainte de primele sale deplasări cu bicicleta !
Copilul tău este pregătit să te urmeze pe șosele și drumuri în primele sale trasee cu bicicleta? Pentru a porni la drum în siguranță echipează-l cu accesorii care să îl protejeze în acest nou mediu. Există numeroase elemente pentru a îl iniția în siguranță : cască, cotiere și genunchiere, iluminare și distanțier de avertizare !