Casca pentru înot: Cum o alegi și de ce este esențială?

Datorită numărului mare de beneficii, înotul se află printre cele mai populare activități fizice. Așadar, dacă ești în căutarea unui sport pe care să îl practici, află că ACUM l-ai descoperit pe cel potrivit. Iar dacă te antrenezi deja, felicitări! Se pare că ai făcut cea mai bună alegere. Ei bine, în continuare, este important să ții cont și de echipamentul necesar. Vei avea nevoie de un costum de baie, de o pereche de ochelari speciali și, obligatoriu, de o cască pentru înot. 

Cuprins
 1. Cum îți alegi casca pentru înot
  1. Alegerea căștii de înot în funcție de material
  2. Alegerea căștii de înot în funcție de utilizator
  3. Alegerea căștii de înot în funcție de mărime
 2. Importanța căștii pentru înot

 

 

1. Cum îți alegi casca pentru înot 

 

La început, s-ar putea să ți se pară că toate căștile pentru înot arată la fel. Însă, oricât de simple și asemănătoare ți se par, află că sunt confecționate în funcție de nevoile fiecărei persoane și pot fi clasificate astfel: 

 

1.1. Alegerea căștii de înot în funcție de material 

 • Cască pentru înot din material textil – este ideală pentru începători, întrucât este cea mai confortabilă și ușor de folosit. Însă, ține cont că nu este foarte etanșă și se poate deplasa în timpul scufundărilor. 

 

 

 • Cască pentru înot din silicon – este recomandată, în special, pentru înotătorii de performanță, întrucât oferă o protecție foarte bună a capului, este flexibilă și alunecă ușor. De asemenea, datorită formei sale, asigură și hidrodinamismul. 

 

 

   • Cască pentru înot din silimesh – este ideală pentru persoanele care merg o dată sau de două ori pe săptămână la înot, fiind ușor de purtat datorită căptușelii din silicon. 

   1.2. Alegerea căștii de înot în funcție de utilizator 

   

    • Cască de înot pentru femei – este concepută special pentru părul lung. Cu ajutorul acesteia, femeile își vor putea proteja întreaga podoabă capilară, iar la finalul antrenamentului se vor bucura de un păr uscat, fără urme de clor. 
    • Cască de înot pentru bărbați – este simplă, extrem de comodă și potrivită atât pentru spațiile închise, cât și pentru cele deschise. 
    • Cască de înot pentru copii – este confecționată la fel ca cea pentru adulți, doar că dimensiunile sunt mult mai mici. 

   

   1.3. Alegerea căștii de înot în funcție de mărime 

  Este foarte important să alegi mărimea potrivită la cască, pentru a te bucura la maximum de beneficii. Una prea mare s-ar putea să nu îți protejeze foarte bine capul, iar una prea mică să fie incomodă și să îți creeze neplăceri în timpul antrenamentului. Există trei dimensiuni: 

   

    • Mărimea S
    • Mărimea M
    • Mărimea L 

   

  Însă, cel mai indicat este să dai o fugă și până la magazin, pentru a vedea exact care ți se potrivește și cât de bine îți vine. 

   

  2. Importanța căștii pentru înot 

 • „Accesul este interzis pentru persoanele care nu dețin cască de înot” – aceasta este una dintre regulile tuturor piscinelor și bazinelor. Deci, cu ea vei fi întâmpinat când vei ajunge la locație, pentru antrenamentul de înot. Așadar, dacă nu vrei să mergi degeaba, du-te pregătit cu casca. În general, managerii adoptă această măsură ca să elimine riscul de a se aduna fire de păr în apă, care ar putea înfunda filtrele. Acum, sincer, nici pentru tine nu ar fi plăcut, nu-i așa? Însă, află că și tu te vei bucura de o mulțime de beneficii: 

   

    • Casca pentru înot îți va proteja urechile 
    • Casca pentru înot te va feri de substanțele chimice din apă 
    • Casca pentru înot îți va menține temperatura optimă a capului
    • Casca pentru înot te va ajuta să te deplasezi mai repede 
    • Casca pentru înot îți va ușura munca în timpul antrenamentelor 
    • Casca pentru înot îți va păstra părul uscat 

  Atenție, nu te concentra prea mult pe casca pentru înot și nu uita de restul echipamentului care este la fel de necesar. Fiecare articol are rolul său. De exemplu, ochelarii îți vor proteja ochii de clorul și bacteriile existente în apă, ținând posibilele infecții la distanță, iar un costum de baie adecvat te va ajuta să te deplasezi mult mai repede și îți va oferi un grad ridicat de confort. 

  În concluzie, casca pentru înot este esențială pentru orice sportiv. Așadar, nu mai pierde timpul! Pregătește echipamentul de care ai nevoie și fugi la bazin!

   

   

   

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (12 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020