Cum să progresezi pe plan fizic şi mental cu ajutorul baschetului? Vă vom prezenta în continuare principale avantaje ale practicării acetui sport.

BASCHETUL: UN ECHILIBRU EXTRAORDINAR

Baschetul a fost inventat cu un dublu scop. Pe lângă a te menţine în formă, scopul este de a evita pe cât posibil contactul fizic. Aşadar este un sport care se bazează mai mult pe ritm şi îndemânare, decât pe forţa fizică. Este de asemenea unul din puţinele sporturi de echipă unde poţi progresa dacă te antrenezi singur/ă, oriunde vrei. În atac, cât şi în defensivă, schimbarea ritmului, a direcţiei dar şi salturile reprezintă drumul spre reuşită. Trebuie să-ţi menţii energia pe toată durata jocului sau antrenamentului. Îţi prezentăm în continuare principalele beneficii pe plan fizic, cât şi mental, ale acestui sport, care asociază precizia cu energia.

SUPORT DE ENERGIE

Baschetul mizează pe energie, mai degabă decât pe forţă sau rezistenţă. Progresează în timp ce te destinzi. Baschetul solicită eforturi scurte şi repetate. Trebuie să lucrezi la saritură şi la repaus, la viteza de reacţie şi la schimbarea ritmului. În timpul jocului trebuie să iți canalizezi energia astfel încât sămenţii aceeaşi intensitate de la început si până la sfârşitul jocului. Picioarele îţi sunt solicitate pe timpul alergării şi salturilor, iar partea superioară a corpului lucrează la dribling, apărare şi aruncări. Durata eforturilor şi a meciurilor îţi permite să te apuci de acest sport şi să faci progrese, fără să ai o rezistenţă deosebită.

DEZVOLTĂ-ŢI ÎNDEMÂNAREA

Pentru a ţinti la coş, trebuie să îmbini precizia cu coordonarea. Nu trebuie să fii înalt pentru a juca baschet. Este doar un sport de îndemânare. Când eşti în defensivă, trebuie să anticipezi mişcările adversarului pentru a evita contactul. În atac, coordonezi driblingul cu viteza, saltul şi aruncarea, mişcarea şi viziunea globală asupra jocului. Așadar, progresul este însoţit de abilitate şi rapiditate. La final, dinamismul şi precizia vor fi însușite de către jucători.

EVITĂ CONTACTUL

Încă de la începutul jocului, reţine că pentru a micşora şocurile şi a evita să te răneşti, în baschet, cu cât ai mai puţine contacte cu adversarul, cu atât este mai bine. Deşi, în timp, baschetul a evoluat, acesta a păstrat totuşi principiul unui joc fără contact între jucători. Este un sport care privilegiază anticiparea, îndemânarea şi evitarea contactului, în detrimentul unei confruntări directe. Rezultatul: poţi să te distrezi şi să te relaxezi, fără să te expui accidentărilor majore.

CREEAZĂ CA SĂ PROGRESEZI

În timpul meciului, cât şi la antrenamente, te poţi afirma singur sau cu ajutorul echipei. Unul din avantajele baschetului este că te poţi antrena şi poţi progresa singur/ă. O singură minge te ajută să îţi pui bazele acestui sport. Este un sport care ajută la integrarea individului în colectiv, şi care cere şi educă responsabilitatea. Streetball-ul pune, de asemenea, accent pe jocul 1 contra 1. Baschetul solicită crearea unei oportunităţi în momentul în care jucătorul se află în posesia mingii şi ajută la anticiparea în defensivă, pentru a-l opri pe adversar, fără a greşi.

CÂŞTIGĂ ÎNCREDERE

Cine spune sport de echipă, spune dezvoltare personală şi colectivă. Câştigă încredere cu ajutorul baschetului! Spiritul de echipă, în lumea unui sport în care toată echipa atacă şi se apără, apare şi la meciuri cât şi în antrenamente. Faci orice pentru echipa ta, iar aceasta este acolo pentru tine când deţii mingea! Aşadar, câştigi încredere în tine, având încredere în coechipierii tăi! Prin baschet, îţi îmbunătăţeşti stabilitatea, îndemânarea şi coordonarea, pentru a câştiga încredere în tine! Cât despre tine, ne-ar bucura să ne transmiţi, cum te ajută pe tine baschetul să progresezi? Nu ezita să împărtăşeşti experienţa ta, cu noi!

Care sunt beneficiile baschetului?
Total
128
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (47 voturi, medie: 4,66 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020