CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE AQUAGYM ȘI AQUAFITNESS?

1. ACTIVITĂȚI DE RELAXARE ȘI REINTRARE ÎN FORMĂ 2. ACTIVITĂȚI ACVATICE DINAMICE ȘI CARDIO

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE AQUAGYM ȘI AQUAFITNESS?

ACTIVITĂȚI UȘOARE VS. ACTIVITĂȚI DINAMICE. CUM SĂ ALEGEȚI?

Vă întrebați ce tip de exerciții puteți practica în piscină pentru a vă simți în formă? Aquafitness cuprinde diferite activități, cu nivele de intensitate diferite, care să se potrivească nevoilor voastre.

1. ACTIVITĂȚI DE RELAXARE ȘI REINTRARE ÎN FORMĂ

1.1. AQUAGYM

Plăcerea de a fi în apă, pentru a vă tonifia.

Această activitate lucrează ușor mușchii, prin mișcări coregrafice, cel mai adesea realizate pe ritmul muzicii.

Aquagym reprezintă o metodă simplă de a reintra în formă, care răspunde nevoilor noastre zilnice de exerciții fizice. Grație beneficiilor apei, vă puteți relaxa mai ușor, deoarece nu vă mai susțineți decât o treime din greutate, ceea ce vă eliberează articulațiile și vă asigură mobilitate optimă. Cu sau fără greutate, rezistența apei este de 15 ori mai mare decât cea a aerului. Fiecare mișcare realizată în apă contribuie la lucrarea musculaturii, mai ales datorită faptului că mediul acvatic creează o rezistență la 360° și masează pielea.

Indiferent de nivelul de practică sportivă, vârstă sau condiție fizică, această activitate este ideală pentru toți!
Dacă vi se întâmplă să vă răniți atunci când practicați sport sau dacă sunteți constrânși să încetați practicarea unui sport de impact pentru o perioadă determinată, profitați de oportunitatea de a descoperi acest sport.

Prin exerciții uşoare și relaxante, veți lucra toate grupele de mușchi și vă veți menține în formă.

Beneficiile practicării de aquagym

# Pierdere în greutate și întreținerea mobilității fizice
# Tonifiere
# Dezvoltarea capacităților motrice pentru sănătate

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE AQUAGYM ȘI AQUAFITNESS?

1.2. AQUA YOGA

Se practică în apă sau la suprafața apei, pe o saltea acvatică

ÎN APĂ, FĂRĂ SALTEA ACVATICĂAqua yoga combină stretching-ul cu lucrarea musculaturii în profunzime, prin posturi yoga în apă. Această activitate poate fi practicată în diferite medii acvatice: piscină, mare, lac, etc.

Învățați să vă ascultați și controlați respirația, coordonându-vă corpul cu respirația. Mișcările sunt mai ușor de realizat decât pe sol, întrucât corpul este susținut prin portanța apei, pentru a vă ajuta să progresați ușor. Mișcările sunt amortizate de apă, ceea ce vă permite să vă dezvoltați flexibilitatea articulațiilor și să vă depășiți limitele.

Beneficiile practicării de aqua yoga

# Îmbunătățirea concentrării și coordonării
# Relaxarea mentală și fizică
# Tonifiere
# Asigură adoptarea unei posturi corecte în viața de zi cu zi

LA SUPRAFAȚA APEI, PE SALTELE ACVATICE

Variați posturile de yoga la suprafața apei, în instabilitate, grație suprafeței de susținere a saltelelor acvatice. Puteți sta în picioare, în șezut sau întinse pe saltea, în funcție de cum vă simțiți confortabile și de experiența voastră de yoghin.

Ludică, această activitate vă ajută să vă lucrați în profunzime mușchii și vă tonifică corpul.

Beneficiile practicării de aqua yoga pe saltele

# Îmbunătățirea echilibrului
# Îmbunătățirea concentrării și coordonării
# Tonifierea ușoară a corpului
# Adoptarea unei posturi corecte în viața de zi cu zi

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE AQUAGYM ȘI AQUAFITNESS?

1.3. AQUA RELAXARE

Relaxarea acvatică prin respirație

Această activitate favorizează relaxarea musculaturii în apă și vă permite să vă eliberați de stresul acumulat zilnic.

Această activitate presupune o înlănțuire de exerciții realizate în ritm cu respirația. Axate pe relaxare, mișcările executate în timpul ședinței sunt ușoare și pasive. Corpul este poziționat în poziție de plutire, pe orizontal, pentru a elibera tensiunea corporală. Această activitate vă ajută să vă recentrați, rămânând concentrate asupra respirației, pentru a fi conștiente de corpul vostru în fiecare moment.

Aqua relaxarea se practică în apă puțin adâncă, singură sau în grup, în timpul unor sesiuni speciale.

Beneficiile aqua relaxării

# Relaxarea, eliminarea tensiunii corporale și încărcarea cu energie
# Întinderea mușchilor pentru persoanele care suferă de dureri musculare și contracții musculare
# Lucrarea musculaturii, pentru un plus de mobilitate

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE AQUAGYM ȘI AQUAFITNESS?

2. ACTIVITĂȚI ACVATICE DINAMICE ȘI CARDIO

2.1. AQUABIKING

Pedalați pentru picioare bine lucrate

Aquabiking este o activitate cardio care vă ajută să descoperiți senzațiile de ciclism în apă, profitând de efectul de hidromasaj al apei asupra pielii. Beneficiile estetice sunt vizibile după doar câteva ședințe: masajul apei este accentuat de mișcarea de pedalare, care este foarte eficientă și contribuie la reducerea celulitei și la netezirea pielii. Aquabike este activitatea ideală pentru a vă bucura de picioare tonifiate tot timpul anului!

Pedalarea în apă este mai dificilă decât pe sol, dar această activitate acvatică dezvoltă capacitatea cardio-respiratorie și vă ajută să vă mențineți în formă. Eliberați-vă energia prin exerciții pe șa sau în jurul bicicletei, utilizând forța picioarelor pentru a pedala pe loc.

Ședințele de aquabiking presupun un ritm susținut și vă ajută să ardeți între 300-500 de calorii, în funcție de efortul depus.

Beneficiile practicării de aquabiking

# Lucrarea picioarelor și a taliei
# Creșterea anduranței cardiace
# Remodelare și netezirea pielii

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE AQUAGYM ȘI AQUAFITNESS?

2.2. AQUA-JOGGING

Alergați liber în apă

Această activitate constă în reproducerea mișcărilor de jogging în apă. Păstrați bustul drept și însoțiți mișcările picioarelor de o mișcare de balans, cu ajutorul brațelor. Alergarea devine o plăcere!

În apă este mai ușor să alergați, deoarece datorită lipsei gravitației vă veți simți corpul mai ușor, ceea ce face ca această activitate să fie accesibilă tuturor nivelurilor de practică: de la nivel începător la nivel avansat. Aqua-jogging-ul vă oferă posibilitatea de a vă consuma energia și de a vă autodepăși. Arderea caloriilor prin alergare nu a fost niciodată mai ușoară!
Aqua-jogging-ul este o activitate completă de a reintra în formă, care vă dezvoltă flexibilitatea și vă asigură o senzație de stare de bine.

Nu mai sunteți dependente de condițiile meteo. Indiferent că afară plouă, bate vântul sau ninge, puteți practica aqua-jogging fără nicio constrângere.

Printre alte avantaje se remarcă absența riscului de accidentare provocat de impactul cu solul, în cazul unei căzături, protejarea articulațiilor și eliminarea altor riscuri de accidentare.

Beneficiile practicării de aqua-jogging

# Lucrarea în profunzime a picioarelor, a mușchilor abdominali și a fesierilor
# Practicarea unui sport de anduranță fără riscuri
# Alergarea fără constrângeri la nivelul articulațiilor

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE AQUAGYM ȘI AQUAFITNESS?

2.3. AQUA CROSS TRAINING

Variați activitățile și vă lucrați anduranța

Doriți să vă lucrați intens corpul? Practicarea de aqua cross training vă permite să descoperiți un ansamblu de activități acvatice diferite, combinând beneficiile acestora. Integrând mai multe activități acvatice, această practică sportivă propune parcursuri accesibile tuturor sportivilor.

Aveți puțin timp la dispoziție, dar vă doriți să experimentați diferite activități sportive aquafitness? În general, aqua cross training-ul cuprinde 3 activități recurente: aquabike, aquatrampoline și aquafitness, utilizând accesorii, pentru o rezistență suplimentară în completarea rezistenței apei.

Circuitele acvatice de training permit lucrarea forței și anduranței fizice, cu ajutorul proprietăților apei, pentru lucrarea echilibrată a întregului corp.

Beneficiile practicării de aqua cross training

# Lucrarea musculaturii prin diversificarea activităților acvatice
# Optimizarea timpului pentru tonifierea corpului
# Un circuit ludic pentru poftă de sporturi acvatice
# Lucrarea musculaturii și ritmului cardiac

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE AQUAGYM ȘI AQUAFITNESS?