Boxul este cunoscut ca fiind un sport pentru bărbați. Totuși, din ce în ce mai multe femei încep să practice acest sport care te destresează și care subțiază silueta. Este un sport care te ajută să-ți eliberezi mintea și să câștigi încredere în sine. Este și o modalitate excelentă de a îți sculpta corpul mult visat, pentru că boxul lucrează în mod activ toți mușchii. Boxul feminin, o modalitate bună de a înfrunta viața cotidiană cu mai multă serenitate !

Este o disciplină în plină dezvoltare, care se conjugă acum și la feminin: astăzi, boxul este și un sport al femeilor !

Descoperă împreună cu Decathlon beneficiile boxului !

BOXUL NU ESTE REZERVAT DOAR BĂRBAȚILOR

Boxul este adesea perceput de femei drept un sport violent. Dar această perspectivă este greșită și din ce în ce mai multe femei sunt atrase în fiecare an de acest sport ieșit din comun. Este un mijloc excelent pentru femei de a ieși din cotidian, relaxându-se și eliminând stresul acumulat la un anumit punct în viață.

Boxul feminin este o disciplină în plină dezvoltare care în fiecare an câștigă noi adepte. Din lipsă de recunoaștere și fiind foarte puțin mediatizat în Franța, acest sport caută să își facă un loc în lumea foarte închisă a sporturilor de contact, un domeniu exclusiv masculin. Scopul boxului feminin este de a se elibera de toate clișeele care există în lumea boxului.

DE CE BOX FEMININ?

Te-ai săturat de dificultățile cotidiene? Descoperă imediat boxul și atuurile sale! Este un sport ideal pentru a îți elibera mintea. Este bine de știut că această disciplină te ajută să câștigi încredere în tine. Este și o modalitate bună de a îți sculpta corpul, pentru că lucrează în mod activ toți mușchii!

Boxul are atât beneficii fizice, cât și psihice. Această activitate dezvoltă spiritul de inițiativă, autocontrolul și canalizarea energiei femeilor active. Elimină eficient stresul și micile griji zilnice. Efectele asupra vieții de zi cu zi sunt incontestabile: boxul te învață să te distanțezi de problemele complexe și să gestionezi mai bine evenimentele.

Din punct de vedere corporal, dezvoltă capacitățile cardiovasculare și face să lucreze toți mușchii, corpul fiind tot timpul în mișcare. Lucrează bicepșii, tricepșii, mușchii abdominali, picioarele, fesele! Boxul formează brațe cu mușchi frumos lucrați, fese ferme, corp tonifiat și talie subțiată. Ideal pentru kilogramele în plus, pentru că în timpul antrenamentului corpul consumă rezervele de grăsime. Așadar ai toate motivele să începi să practici acest sport!

TIPURI DE BOX

Există diferite tipuri de box și, pentru a afla care ți se potrivește mai bine, iată o listă cu cele mai cunoscute dintre ele:

BOX FRANCEZ

Boxul francez constă atât în lovituri cu pumnii, cât și cu picioarele. Este cu siguranță tipul de box pe care preferă femeile să îl practice, datorită aspectului său estetic.

BOX THAÏ

Boxul thai solicită toate părțile corpului, fiind permise toate loviturile. Este ideal pentru sculptarea întregului corp. Este o practică foarte obositoare, pentru că necesită mai multă forță și mai puțină strategie decât boxul englez sau francez. Este puțin răspândit în rândul femeilor.

BOX AMERICAN

Boxul american sau full contact este un sport foarte fizic pentru că picioarele trebuie constant ridicate deasupra centurii. În acest sport, aspectul privilegiat și apreciat este frumusețea mișcărilor.

BOX ENGLEZ

Boxul englez este cel mai cunoscut și cel mai practicat de femei. Este foarte strategic, pentru că se utilizează numai pumnii și singura țintă este capul. Mulțimea reportajelor și a filmelor care asociază acest tip de box femeilor îl fac să devină foarte popular în rândul acestora.  Necesită subtilitate și rapiditate în deplasare. Este cu siguranță cel mai dificil tip de box, pentru că luptele se câștigă greu. Boxul englez feminin a devenit cunoscut în 2012, fiind prezentat la Jocurile olimpice pentru prima dată. O frumoasă victorie !

Este important de știut că pentru a putea boxa ai nevoie de echipament care să te protejeze de lovituri. Trebuie purtate toate protecțiile obișnuite, dar și altele specifice, precum protecția pentru piept.

În concluzie, boxul este un sport dificil, care reprezintă o adevărată provocare pentru femei. Este nevoie de multă determinare și răbdare pentru a ajunge la rezultate satisfăcătoare. În același timp, este un sport perfect pentru îmbunătățirea rezistenței și pentru modelarea corpului.
Te-ai săturat de dificultățile cotidiene? Descoperă imediat boxul și atuurile sale ! Este un sport ideal pentru a îți elibera mintea

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020