BENEFICIILE TENISULUI DE MASĂ

Beneficiile tenisului de masă

SPORT AL EMOȚIILOR 
CONCENTRARE MAXIMĂ 
ENERGIE PURĂ 
ANALIZĂ 
STRATEGIE SFATURI

BENEFICIILE TENISULUI DE MASĂ

1. Sport al emoțiilor

Ascultați iubitorii de tenis de masă atunci când vorbesc despre sportul lor favorit: ochii lor strălucesc când îți descriu plăcerea pe care o simt atunci cand văd mingea sărind din paletă și cu greu pot descrie in cuvinte satisfacția pe care o au atunci când reușesc o lovitură câștigatoare. La început, veți fi mulțumit că ați reușit sa mențineți un schimbi prelungit de mingi. Apoi veți fi mândru că ați plasat mingea într-un colț al mesei. Prima lovitură cu efect va fi cu siguranța memorabilă! Și încrederea în sine va depăși cotele normale, când veti întoarce prima oara ,pe masă, un smash puternic al adversarului.

BENEFICIILE TENISULUI DE MASĂ

2. Concentrare maximă

Sport de viteză și de precizie prin definiție , tenisul de masă cere jucătorului o concentrare ridicată care va determina adesea rezultatul meciului, indiferent de nivelul său de practică. Veți învăța să ignorați toate distragerile din jur și să vă canalizați atenția exclusiv asupra jocului. Această abilitate vă va fi utilă chiar și în afara sălilor de tenis de masă: la lucru, în clasă, chiar și la birou, pentru a gestiona stresul.

BENEFICIILE TENISULUI DE MASĂ

3. Energie pură

Ți se pare imposibil să transpiri la ping pong! Mai gândește-te! S-a spus deja: la tenis de masă, îți poți alege intensitatea la care joci. După schimburile simple și scurte, probabil nu te vei resimți prea tare, dar după cateva reprize de schimburi rapide, cu siguranță vei avea nevoie de un prosop. Vrei să faci cardio într-un mod cu adevarat interactiv ? Înscrie-te într-un club de tenis de masa! Viteza mișcărilor și loviturile repetate te vor face să îți retragi cuvintele ! Nu uita de stretchingul de final.

BENEFICIILE TENISULUI DE MASĂ

 4. Analiză. strategie.

După primele schimburi imprecise, lovituri afara sau în fileu, vei începe să controlezi mai bine loviturile, dar totuși jocul nu va merge din prima în direcția potrivită. Acesta este momentul când trebuie să îți propui un nou obiectiv: de a prelua controlul asupra jocului ! Armele tale : analiza și strategia. Observă-ți adversarul, pune-l în dificultate, destabilizează-l, analizează-i bine punctele forte si axele de progres. Joacă pe rever dacă nu se simte confortabil, joacă mingi mai lungi, dacă stă poziționat prea aproape de masă, blocheaza-i plat loviturile topspin daca îi place sa lovească mai mult cu efect..
Indiferent de nivelul de practica sau de frecvența, tenisul de masa aduce numeroase beneficii utilizatorilor, totul culminând cu placerea practicarii unui sport care poate fi practica oriunde, dupa orice reguli si de oricine.

Distingem două tipuri de practică în tenisul de masă: cel care poate fi jucat acasă, în vacanță sau chiar în birou,după reguli proprii, între prieteni sau colegii numit ping pong și practica academică care se joacă în club, după regulile oficiale. Jocul de ping pong este accesibil oricui, indiferent de starea fizică, vârsta, timpul sau spațiul disponibil pentru a juca. Este un sport ideal pentru a incepe sau a reveni la practicarea unei activitați sportive, evident, nivelul urmand sa creasca in mod natural, odata cu practicarea din ce in ce mai frecventa si la un nivel din ce in ce mai ridicat

BENEFICIILE TENISULUI DE MASĂ

5. Sfaturi

- Concetreaza-te pe fiecare minge în parte, nu doar pe puncte
- Antrenează-ți reflexele
- Variază loviturile
- Prin antrenament, impreciziile dispar

Nivelul 1: primele schimburi imprecise, mingi în out și mingi în fileu

Nivelul 2: mingi mai precise, dar jocul ramane modest, constant în defensivă, mingea este cu greu returnată pe masă

Nivelul 3: Reușești sa plasezi bine mingea, fără a avea insa forța necesară

Nivelul 4: Esti stapan pe propriul joc, e momentul sa analizezi jocul adversarului si sa aplici stilul care il va destabiliza

BENEFICIILE TENISULUI DE MASĂ

6. Concluzie

Nu ezitați să ne spuneți celelalte beneficii pe care noi le-am uitat!
,,Ca jucător de ping pong, simți o atracție irezistibilă pentru mesele de ping pong și ești pasionat de ping safari : fiecare pauză, fiecare întâlnire și fiecare discuție este o oportunitate de a mai schimba 2 mingi !”