,,Activitate sportivă", această expresie revine și este adesea asociată cu bunăstarea și sănătatea. Dar pentru copil, care sunt adevăratele contribuții ale unei activități sportive și, în special, a sporturilor cu racheta?

DEZVOLTAREA COORDONĂRII ȘI A MOTRICITĂȚII

Corpul și mintea devin unul și același! Corpul copilului dumneavoastră este în plină dezvoltare și este esențial să își îmbunătățească coordonarea. Într-adevăr, schema corporală * a copilului nu este definită și trebuie încă consolidată. Jocurile cu racheta îl vor face să lucreze pe motricitatea sa față de minge. Pentru a reuși să joace, trebuie să fie mereu mobil, la o distanță bună de minge și să facă o mișcare corectă pentru a o relansa spre adversar. Aportul elementelor externe asupra corpului său este un plus: el va prinde încredere în corpul său, în abilitățile sale și în limitele sale în spațiu. Aceasta este o parte definitorie a învățării sale psihomotorii.

* Conștientizarea corpului și percepția acestuia în spațiu.

DEZVOLTAREA MUSCULATURII

Mușchii și echilibrul dezvoltate, datorită sporturilor cu racheta! În plus față de dezvoltarea coordonării sale, copilul dvs. va fi capabil să se dezvolte grație sporturilor cu racheta. Într-adevăr, acestea sunt ideale pentru dezvoltarea tuturor părților corpului copilului dumneavoastră:

  • Partea superioară a corpului: lovirea mingilor, rotirea bazinului, rotirea trunchiului.
  • Partea inferioară a corpului: accelerări, schimbări de direcție, sărituri, rezistență.
Această întărire a mușchilor va permite copilului dumneavoastră să dobândească noțiunea de echilibru, extrem de importantă în dezvoltarea sa. Sporturile cu racheta solicită în mod constant echilibrul: poziționări pe piciorul stâng, poziționări pe piciorul drept, salturi și recepții, plasări schimbări de direcție constante.

DEZVOLTAREA VEDERII

Ochi mai buni pentru a descoperi viața și pentru a crește! Dacă există sporturi care pot ajuta la atenția copilului dvs., este vorba de sporturile cu rachetă. Proiectilele aruncate au întotdeauna traiectorii foarte diferite: un fluturaș de badminton poate zbura în diferite poziții, având o traiectorie greu de anticipat. Aceeași situație este în cazul mingilor de tenis de câmp sau de masă. Ochiul pus la încercare în analiza traiectoriei. Copilul dumneavoastră va dezvolta o acuitate vizuală foarte bună.

O CONTRIBUȚIE PSIHOLOGICĂ ȘI SOCIALĂ INCONTESTABILĂ.

Prietenii și dezvoltarea psihologică, rețeta unei creșteri bune pentru copilul dvs.! Dacă aspectul ,,dezvoltare fizică" este foarte important pentru copil, dezvoltarea psihologică nu trebuie lăsată în urmă. În timpul practicii, copilul dvs. va trebui să folosească noțiuni destul de vagi pentru el, dar care îi vor permite să se dezvolte mental. Sporturile cu racheta sunt practicate în grupuri, dar întotdeauna față în față. Copilul dumneavoastră va dezvolta încrederea în sine și va lua decizii proprii. Aceste decizii îi vor dezvolta stima de sine și autonomia. Este un cerc virtuos de mare contribuție în dezvoltarea copilului dvs.

BENEFICIILE SPORTURILOR CU RACHETA PENTRU COPII

Din punct de vedere social, sportul în general este foarte bun. Ajută la crearea relațiilor sociale care nu mai au drept context, școala. Prin urmare, relațiile vor fi bazate pe diferite aspecte: performanța fizică, rolul și locul într-un grup, de exemplu.

Sporturile cu rachetă sunt un avantaj pentru buna dezvoltare a copilului dumneavoastră. Copilul dumneavoastră va putea să se dezvolte făcând sport, fără a avea dificultăți, datorită echipamentului adecvat.

Deci, luați-vă rachetele!

 

Descoperă toată gama pentru tenis

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020