Sportul înseamnă sănătate. Care sunt, mai exact, beneficiile pe care sporturile cu racheta le au asupra copiilor?

AJUTĂ LA DEZVOLTAREA COORDONĂRII MIȘCĂRILOR

Corpul unui copil este în continuă creștere, iar dezvoltarea simțului coordonării este esențială. Practicarea unui sport cu racheta îl va ajuta pe cel mic să își perceapă corect poziția în spațiu și să calculeze efortul necesar pentru a lovi mingea corect. Pentru un joc reușit, are nevoie de mobilitate, pentru a putea trimite mingea corect înapoi la adversar. Copilul va deveni conștient de posibilitățile sale fizice și va învăța să se raporteze corect la obiectele din jurul lui, o parte esențială în dezvoltarea psihomotorie.

CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA MUSCULATURII

Pe lângă dezvoltarea simțului coordonării, și sistemul muscular al copilului beneficiază de pe urma sportului.
1. Lovirea mingilor, rotirea bazinului, tonifierea musculaturii ajută la dezvoltarea părții superioare a corpului.
2. Accelerarea, schimbările de direcție, salturile, exercițiile de anduranță dezvoltă partea inferioară a corpului. Așadar, sporturile cu racheta îl ajută pe cel mic să-și mențină echilibrul, dat fiind că necesită sprijin alternativ pe unul dintre picioare, salturi, deplasări constante, de-a lungul și de-a latul terenului.

CONTRIBUIE LA DEZVOLTAREA ACUITĂȚII VIZUALE

Pe teren, traiectoria mingii sau a fluturașului e aproape mereu o surpriză. Astfel, privirea jucătorului trebuie să rămână mereu alertă.

AU UN APORT PSIHOLOGIC ȘI SOCIAL INCONTESTABIL

Dacă dezvoltarea fizică este importantă pentru copil, nici cea psihologică nu e deloc de neglijat. Pe teren, îți înfrunți adversarul față în față, chiar dacă, în sine, sporturile cu racheta sunt o activitate de grup. Copilul își va dezvolta autonomia și va fi pus în situația de a lua decizii singur. Astfel, își va dezvolta stima de sine. Din punct de vedere al relațiilor sociale, sportul este benefic, pentru că îl ajută pe cel mic să se integreze într-un grup, să se afirme și să adere la un obiectiv colectiv.

BENEFICIILE SPORTULUI CU RACHETA PENTRU COPII

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020