BENEFICIILE PRACTICĂRII DE STAND UP PADDLE (SUP)

Beneficiile practicării de stand up paddle (sup)

Stand up paddle-ul are numeroase efecte pozitive atât asupra corpului, cât și a stării noastre de spirit. Practicarea de stand up paddle este o adevărată sursă de energie pozitivă.

Deși stand up paddle-ul îți solicită mușchii, aproape că nu vei simți că faci vreun efort pentru a înainta pe apă. Acest sport îți oferă ocazia să admiri în liniște peisajul, dar și să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă, nu privind înspre apă de pe uscat, ci invers.

Îți tonifiezi musculatura – te menții în formă într-un mod plăcut

Atunci când vâslești stând în picioare pe placa de stand up paddle, într-un ritm lent, soliciți sistemul cardiovascular, dar și muschii:
– picioarele asigură stabilitatea (propriocepție)
– centura abdominală transmite mișcarea de propulsare de la pagaie către placă, pentru a înainta
– partea superioară a corpului (umerii, brațele, mușchii spatelui) lucrează atunci când vâslești.

Dacă folosești o placă gonflabilă, utilizarea pompei este o modalitate bună de încălzire înainte de lansarea pe apă.

FITNESS AVEC NOS SUP 12'6 EXPLORACE PAR JUSTINE COACH DU DOMYOS CLUB

Sport inedit, experiențe inedite – pe apă, totul e diferit

Să înaintezi pe apă, într-un mediu puțin cunoscut, îți permite să admiri peisajele din perspective noi. În plus, nu trebuie să te îndepărtezi prea mult de mal pentru a găsi un loc cu apă calmă, de unde să poți admira uscatul.
Această senzație de libertate, de bucurie a descoperirii de senzații noi, îți permite să te detașezi rapid de grijile zilnice! Îți vei dori să repeți experiența cât mai curând!

ITIWIT INFLATABLE TOURING X500 1P AND 2P STAND-UP PADDLEBOARDS | SUP TANDEM ET 13'

Un sport pentru întreaga familie

Chiar și o singură placă de stand up paddle este suficientă pentru a asigura buna dispoziție întregii familii. Copiii se pot așeza în partea din față a plăcii, pentru scurte plimbări. În curând, își vor dori și ei să vâslească alături de cei mari. Pentru copii, placa de stand up paddle va fi ca un ponton plutitor, care îi poartă către noi aventuri. Dacă cei mici știu să înoate și au suficientă încredere că pot înota chiar și mai departe de mal, pot înota în jurul plăcii și reveni constant pentru a se odihni.
Dacă aveți 2 plăci de stand up paddle, puteți pleca și în doi.

Stand up paddle gonflable débutant X100 Itiwit / Itiwit touring inflatable stand up paddle beginner

Descoperă un sport nou ce poate fi practicat pe tot parcursul anului

Dacă, după depășirea ezitărilor normale de la început, te hotărăști să practici mai des acest sport, e timpul pentru plimbări mai lungi, în medii noi: pe mare, în apropierea malului, pe un lac sau fluviu. Nu uita de rucsacul etanș, care îți va proteja lucrurile personale de contactul cu apa, în timp ce tu te bucuri de vâslit.