beneficiile unui duș pentru cal

Beneficiile unui duș pentru cal

Dușul are numeroase beneficii pentru corpul calului.

Dușul are numeroase beneficii: va reactiva funcțiile organice ale pielii, mai ales dacă este însoțit și de șamponare. presiunea jetului va oferi calului un masaj care îl va relaxa, îi va întări tendoanele și îi va îmbunătăți circulația sângelui.

beneficiile dușului pentru cal

Când și de ce să îi faci un duș calului?

Se recomandă să faci un duș calului atunci când e cald afară, când temperatura e moderată. Bine de știut: temperatura corpului unui cal este superioară față de cea a unui om, mai exact în jur de 38°. Poți să faci duș calului și în perioada iernii însă trebuie să ai un mediu potrivit și să fii atent la mai multe aspecte precum: temperatura apei ar trebui să fie călduță, grajdul ar trebui să aibă un duș interior și un spațiu izolat de aerul rece, astfel încât calul să nu se răcească.

Atenție: unii cai nu tolerează dușul la nivelul capului. Acordă mai multă atenție și fii prudent pentru a nu folosi un jet de apă prea puternic.

beneficiile dușului pentru cal

Cum să faci un duș corect calului?

Poți șampona pielea calului pentru o curățare optimă dar și pentru a întări stratul de protecție al pielii. Calul are un pH mai acid decât omul, așadar este foarte recomandat să utilizezi un șampon cu pH neutru pentru a nu irita pielea. Există numeroase tipuri de șampoane. Pentru șamponare, recomandăm să diluezi șamponul cu apă și apoi să aplici pe pielea calului. Cu ajutorul unei perii, masează toată suprafața corpului calului. Începe prin a umezi membrele calului pentru ca el să se obișnuiască cu temperatura apei. Continuă apoi cu umerii, gâtul, evitând urechile și capul. Încheie cu spatele, fesele și burta. Pentru a spăla coada, folosește un recipient cu apă în care ai diluat șamponul, și apoi curăță cu ajutorul mâinilor.

După terminarea dușului, folosește un accesoriu pentru uscare ce te ajută să elimini mare parte din apă pentru o uscare mai rapidă.  Periază de sus în jos. Poți utiliza și o pătură pentru uscare pentru a reduce formarea crăpăturilor în piele sau apariția unor răni la picioare.

Duș

Calului tău îi este teamă de duș?

Se poate întâmpla ca poneiului sau calului să-i fie teamă de duș.  Nu-ți face griji, există soluții.  Umple un recipient cu apă și îmbibă un burete mare pe care apoi tapotează-l pe pielea calului. La fel ca la duș, începe cu picioarele și apoi continuă cu restul corpului. După terminarea dușului, nu uita să acoperi calul cu pătura de protecție. Dacă vrei să ajuți calul să suporte mai bine temperaturile ridicate, poți înmuia o pătură din micro-fibră în apă și apoi să îl acoperi. Acest lucru îl va ajuta să se răcorească pentru puțin timp.

Descoperă sfaturile noastre

CUM SĂ ALEGI PRODUSELE DE ÎNGRIJIRE PENTRU CAL

CUM SĂ ALEGI PRODUSELE DE ÎNGRIJIRE PENTRU CAL

PENTRU ÎNTREȚINEREA ROBEI DESCURCAREA PĂRULUI ÎNGRIJIREA COPITELOR